Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazanėje viešintis Rūtos Meilutytės tėtis: „Pirmenybės man primena atvirą Rusijos čempionatą“

Nors šiemetinis pasaulio plaukimo čempionatas vyksta už daugiau nei pusantro tūkstančio kilometrų nuo Lietuvos, geriausia šalies sportininkė Rūta Meilutytė ir Kazanėje turi tvirtą užnugarį. „Kazan Arena“ stadione įrengto baseino tribūnose aštuoniolikmetę tradiciškai palaiko močiutė Aldona, broliai Mindaugas ir Margiris bei tėtis Saulius su drauge.
Saulius Meilutis
Saulius Meilutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tikėjosi aukso

„Apie plaukimą geriau klauskite Rūtos, – iš karto pastebi sportininkės tėtis Saulius. – Manau ji geriausiai galėtų pasakyti, kas atsitiko ir kodėl nepavyko padovanoti pirmojo aukso apdovanojimo.“

Beveik į visas svarbiausias varžybas dukrą lydintis S.Meilutis neslepia, kad 100 m varžybose tikėjosi pergalės. „Aišku, nuotaika prasta, – neslėpė vyras. – Belieka žiūrėti į priekį ir tikėtis, kad 50 m distancijoje seksis geriau. 100 m finale po pirmųjų 50 metrų galvojome, kad jau viskas aišku. Rūta plaukė tikrai puikiai ir įtikinamai pirmavo, gaila, kad vėliau pritrūko jėgų. Laikas taip pat buvo nekoks. Pusfinalyje pasiekto rezultato būtų nesunkiai užtekę aukso medaliui. Kažkas įvyko.“

Įtampa buvo didžiulė

S.Meilučiui antrino ir sūnus Margiris. „Aišku, kad norėjosi daugiau. Sidabras pasaulio čempionate yra tikrai geras rezultatas, tačiau visi galvojome tik apie auksą“, – 15min.lt kalbėjo Rūtos brolis Margiris.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Margiris Meilutis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Margiris Meilutis

Jo nuomone, prieš kiekvieną svarbiausią startą Rūtai iškeliami tik aukščiausi uždaviniai verčia sportininkę pasitempti ir žiūrėti tik į priekį. „Man atrodo, kad tai nėra blogai. Kai iš tavęs visi tikisi tik aukso, tu privalai stengtis iš visų jėgų. Visų lūkesčiai tikrai dideli, tad natūralu, kad kartą nepasisekus, nemažai žmonių nusivilia. Norėtųsi geriau, tačiau rezultatas yra toks, koks yra. Tikimės, kad sekmadienį finale viskas bus kitaip“, – vylėsi Margiris.

Svarbiausia, jog Rūta žino, ką padarė ne taip, supranta, ką gali padaryti geriau. Ji minėjo, kad įtampa tikrai buvo didžiulė – tas, galbūt, labiausiai ir pakišo koją.

Brolio nuomone, Rūta padarys išvadas ir paskutinę varžybų dieną vaizdas baseine greičiausiai bus kitoks.

„Kalbėjausi su ja. Atrodo, kad ji rami ir visai nesijaudina. Svarbiausia, jog Rūta žino, ką padarė ne taip, supranta, ką gali padaryti geriau. Ji minėjo, kad įtampa tikrai buvo didžiulė – tas, galbūt, labiausiai ir pakišo koją. Kaip bebūtų, svarbiausias tikslas yra kitų metų Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės. Visi kiti startai – tik pasirengimas olimpiadai“, – kalbėjo sportininkės brolis.

Pasigenda kitų šalių sirgalių

Motiejaus Šalkausko/ „Žmonės“ nuotr./Rūta Meilutytė su tėčiu Sauliumi Meilučiu
Motiejaus Šalkausko/ „Žmonės“ nuotr./Rūta su tėčiu.

Nors rusai giriami už nepriekaištingą šių pirmenybių organizavimą, S.Meilutis Kazanėje pasigenda tos multikultūrinės atmosferos, kuri paprastai būna Europos ir pasaulio čempionatų metu.

„Pirmas įspūdis, kad čia vyksta atviras Rusijos plaukimo čempionatas, kurio nugalėtojai pripažįstami pasaulio čempionais, – šypsojosi R.Meilutytės tėtis. – Pirmiausia, pasigendu kitų šalių sirgalių. Prieš dvejus metus Barselonoje vykusiame čempionate tribūnos lūžo nuo įvairiausių Europos šalių aistruolių, o šį kartą tokios atmosferos nėra. Tribūnose dominuoja rusai, o kitų šalių turistų čia beveik nėra.“


50 m plaukimo krūtine pusfinalio varžybos numatytos šeštadienį 17:56 val. Šios rungties finalas vyks paskutinę varžybų dieną, sekmadienį, 18:13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai