Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komentarų dėl dopingo įžeisti kinai: „Australija – buvęs kalėjimas“

Rio de Žaneire 400 m laisvu stiliumi plaukimo rungtyje nugalėjęs australas Markas Hortonas nepraleido progos įgelti antrąją vietą užėmusiam kinui Sun Yangui, kuris praeityje vartojo draudžiamus preparatus ir 2014-aisiais buvo trims mėnesiams diskvalifikuotas. Į kritišką pastabą atsakė visa komunistinė propagandos mašina, rašo „The Guardian“.
Michaelas Hortonas
Michaelas Hortonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Sun Yangą M.Hortonas „apgaviku“ išvadino ir anksčiau praėjusią savaitę, o tokį pat žodį pavartojo ir jau po pergalės plaukime, nors kinas sėdėjo visai šalia jo per spaudos konferenciją.

O tada įsiuto visa Kinija. Iš pradžių iš M.Hortono ir visos Australijos imta tyčiotis internete, o vėliau prie patyčių lavinos prisijungė ir anglų kalba leidžiamas Komunistų partijos organas „Global Times“.

„Hortonas neturėtų didžiuotis tuo, ką pasakė apie Sun Yangą. Tiesą sakant, manome, kad Australijai dėl jo pastabos turėtų būti gėda“, – rašė laikraštis.

Tada pereita prie apibendrinimų apie visą Australiją: „Daugybėje rimtų vakariečių rašinių Australija vadinama šalimi civilizacijos paribiuose. Kai kuriais atvejais šalis vadinama Britanijos užjūrio kalėjimu. Todėl niekas neturėtų stebėtis dėl tokių necivilizuotų veiksmų.“

Sun Yangas Kinijoje beprotiškai populiarus, o jo gerbėjai akivaizdžiai nusivylė jo pralaimėjimu M.Hortonui. Bet po australo pasisakymų nusivylimas virto įtūžiu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sun Yangas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sun Yangas

Pavyzdžiui, vienas internautas išreiškė viltį, kad J.Hortoną „nužudys vietinė kengūra“, o kitas baisėjosi australo amoralumu: „Kas jį auklėjo? Jokios moralės! Kaip toks žmogus gali laimėti aukso medalį? Kaip jis gali mus šmeižti?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai