Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Maldonis ir A.Olijnikas pasaulio taurės etape – septinti

Segede (Vengrija) besibaigiančiame pirmajame baidarių ir kanojų irklavimo pasaulio taurės varžybų etape sekmadienį Lietuvos sportininkai liko be medalių.
Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas
Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas / bki.lt nuotr.

Dviviečių baidarių 500 m distancijos finale praėjusių metų šios rungties pasaulio vicečempionai ir Europos čempionato prizininkai Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas užėmė 7-ąją vietą.

Lietuviai distanciją įveikė per 1 min. 33,19 sek.

Čempionais tapo vengrai Bence Nadasas ir Sandoras Totka (1:30,45), antri finišavo australai Jeanas van der Westhuyzenas ir Thomasas Greenas (1:30.83), treti – portugalai Joao Ribeiro ir Messiasas Baptista (1:30,94).

Pakeliui į finalą šeštadienį lietuviai laimėjo tiek ketvirtąjį atrankos plaukimą (1:30,67), tiek ketvirtąjį pusfinalį (1:29,08).

Dviviečių kanojų 500 m varžybose startavę praeitų metų pasaulio taurės varžybų bronzos laimėtojai Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas šį kartą neįveikė pusfinalio barjero. Atrankos trečiajame plaukime lietuviai šeštadienį finišavo penkti ir pateko į pusfinalį, tačiau šio pirmajame plaukime liko septinti ir nepateko nei į A, nei į B finalą.

Pasaulio taurės varžybose Segede lietuviai iš viso pelnė 3 medalius. Penktadienį auksą 500 m distancijoje iškovojo keturvietė baidarė, kurią irklavo Artūras Seja, Ignas Navakauskas ir Simonas bei Mindaugas Maldoniai, o šeštadienį 200 m distancijoje aukso ir sidabro medalius pelnė asmeniškai A.Seja ir I.Navakauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas