Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji iššūkiai Budapešte: D.Rapšys nestartavo, geriausiai sekėsi U.Mažutaitytei

Budapešte (Vengrija) tęsiasi Europos plaukimo čempionatas. Šeštadienį ryte įvykusiuose atrankiniuose plaukimuose dalyvavo ir visas būrys plaukikų iš Lietuvos, o geriausiai juose pasirodė Ugne Mažutaitytė.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Net trys Lietuvos atstovai turėjo plaukti 100 metrų peteliške atrankoje, tačiau mūsų šalies rinktinės lyderis Danas Rapšys nusprendė nestartuoti.

Priminsime, kad D.Rapšys Budapešte laimėjo bronzą 400 metrų plaukime laisvuoju stiliumi, o dar vakar (penktadienį) vakare vykusios 200 metrų laisvuoju stiliumi rungties finale liko ketvirtas.

Kiti du lietuviai į 100 metrų plaukimo peteliške pusfinalį neprasprūdo. Deividas Margevičius distanciją įveikė per 52.74 sek. ir liko 32-tas, o Daniilas Pancerevas (55.47 sek.) užėmė 58 vietą.

200 metrų nugara atrankiniame plaukime solidžiai pasirodė Ugnė Mažutaitytė.

24-erių lietuvė distanciją įveikė per 2:13.26 min. ir užėmusi 13-ąją vietą iš visų 38-ių atrankoje dalyvavusių sportininkių pateko į varžybų pusfinalį.

Sergejaus Melkovo nuotr./Ugnė Mažutaitytė
Sergejaus Melkovo nuotr./Ugnė Mažutaitytė

Pusfinaliai startuos šiandien (šeštadienį) nuo 19:23 val. Lietuvos laiku, o šios rungties finalas numatytas sekmadienį vakare.

Ne taip sėkmingai gegužės 22-osios rytas susiklostė ir kitiems dviem lietuviams 50 metrų laisvuoju stiliumi plaukime.

Jokubas Keblys (22.77 sek.) finišavo 37-tas, o Simonas Bilis (22.84 sek.) – 41-tas. Abu lietuviai liko už pusfinalio borto.

Kotryna Teterevkova 50 metrų plaukimo krūtine atrankoje liko per mažą žingsnelį nuo pusfinalio. Lietuvė užfiksavo 21-ą rezultatą (31.51 sek.).

Įspūdingu tempu šią distanciją įveikė 16-metė italė Benedetta Pilato. Jaunuolė distanciją įveikė per 20.50 sek. ir pagerino ne tik Europos, bet ir pasaulio jaunimo rekordus.

Italijos jaunajai žvaigždei pritrūko vos 0,02 sek. iki pakartoto Europos rekordo, kuris priklauso Rūtai Meilutytei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas