Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojo ISL sezono startas – po olimpinių žaidynių

Po pernai Budapešto „burbule“ sėkmingai susiklosčiusio antrojo varžybų sezono Tarptautinė plaukimo lyga (ISL) jau kuria trečiojo sezono planus.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / LPF nuotr.

Pasak organizatorių, planuojama, kad naująjį ISL sezoną sudarys trys etapai. Rugpjūčio pabaigoje dešimt ISL klubų turėtų pradėti beveik šešias savaites truksiantį reguliarųjį sezoną. Po jo lapkričio mėnesį vyks atkrintamosios varžybos, kuriose aštuonios geriausios sezono komandos rungsis dėl patekimo į didįjį ISL finalą. Nauji ISL čempionai bus karūnuoti šių metų gruodį.

Šiuo metu ISL vykdo derybas su Azijos, Europos ir Šiaurės Amerikos miestais dėl galimybės surengti trečiojo sezono varžybas.

„Pernai mes įrodėme sporto pasauliui, kad Tarptautinė plaukimo lyga yra fantastiškas „sportainment“ produktas. Mūsų sportininkai, treneriai, generaliniai vadybininkai surengė įspūdingą šou Budapešte. Aukščiausios klasės pasirodymai, sustiprinti nepralenkiama plaukimo produkcija, sudomino ir atkreipė sporto pasaulio dėmesį. ISL niekur nesitraukia. Atėjo laikas mums įgyti pagreitį su įspūdingu trečiuoju sezonu. Ir toliau būsime inovatyvūs, išnaudosime mūsų sukauptą patirtį Budapešte ir plaukikų atsiliepimus“, – sakė ISL įkūrėjas Konstantinas Grigorišinas.

ISL trečiojo sezono tvarkaraštis (gali keistis)

Reguliarus sezonas (≈ 6 savaitės)

Nuo rugpjūčio pabaigos iki rugsėjo pabaigos
Vieta Nėra patvirtinta
Komandos / mačai
  • 10 komandų
  • 10 mačų (po keturis vienai komandai)
  • 6 geriausios komandos automatiškai patenka į atkrintamąsias varžybas
  • 4 likusios komandos sužais 11-ame mače dėl likusių dviejų vietų
  • 8 ISL komandos patenka į atkrintamąsias varžybas
Atkrintamosios varžybos (≈ 3 savaitės)
Data Lapkričio mėnesį
Vieta Nėra patvirtinta
Komandos / mačai
  • 8 komandos
  • 6 mačai (po tris vienai komandai)
  • 4 geriausios ISL komandos patenka į finalą
ISL Didysis finalas
Data Gruodžio mėnesį
Vieta Nėra patvirtinta

Visos dešimt ISL komandų, kurios varžėsi antrajame lygos sezone, sugrįžta dar vienam sezonui. Vėl išvysime keturis Europos klubus „Aqua Centurions“, „Energy Standard“ (ISL čempionai, 2019), „Iron“ ir „London Roar“, prie kurių prisijungs penkios Šiaurės Amerikos komandos „Cali Condors“ (ISL čempionai, 2020), „DC Trident“, „LA Current“, „NY Breakers“ ir „Toronto Titans“ bei Japonijos „Tokyo Frog Kings“.

„Mes tikime, kad esame moraliai ir finansiškai įsipareigoję savo sportininkams, todėl ISL ir toliau juos rems šiuo itin sudėtingu metu sporto elitui. Iš anksto patvirtindami savo planus, mes tikimės jiems suteikti vidinę ramybę, kol šie ruošiasi svarbiausiems 2021 metų startams, po kurių seks trečiasis ISL sezonas“, – kalbėjo K. Grigorišinas.

Primename, kad praėjusiame ISL sezone dalyvavo ir trys lietuviai. Jame Danas Rapšys, Simonas Bilis ir Andrius Šidlauskas kartu su „Energy Standard“ komanda iškovojo vicečempionų titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas