Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nešvari olimpinio plaukimo paslaptis: visi šlapinasi į baseiną

Trys Lietuvos plaukimo žvaigždės sekmadienį sekmadienį startuoja olimpinėse Paryžiaus žaidynėse. Bet galbūt Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova ir Danas Rapšys nenorės būti olimpiniame baseine per ilgai? „Aš turbūt sisiojau į visus baseinus, kuriose esu plaukiusi“, – „Wall Street Journal“ sakė su lietuvėmis 100 m krūtine besivaržysianti Lilly King.
Lilly King
Lilly King teigė, kad plaukiant šlapintis reikia įgūdžių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Plaukime vaikams įprastai kalamos kelios taisyklės:

Nebėgiok, nes paslysi.

Nešokinėk į vandenį, kur negalima.

Ir, aišku, – nesišlapink į vandenį.

Tačiau „The Wall Street Journal“ tikina, kad pakalbėjus su keliais plaukikais galima daryti išvadą, kad „visi šlapinasi į baseiną“.

Pasaulio 100 m krūtine rekordininkė Lilly King yra viena tų, kuri rimtam amerikiečių laikraščiui pripažino šią nerašytą tradiciją.

„Aš galiu nusišlapinti plaukdama, kas yra kažkiek įgimta dovana. Tai įgūdis“, – JAV plaukikė sakė „Wall Street Journal“.

2016 metais olimpinį auksą Rio de Žaneire 100 m krūtine ir dar vieną estafetėje laimėjusi L.King yra viena geriausių pasaulio plaukikių.

27 metų amerikietė pridėjo tris medalius Tokijo žaidynėse.

Ji buvo ilgamete Rūtos Meilutytės varžove, o pastaraisiais metais ir Kotrynos Teterevkovos treniruočių draugė JAV, kur jos kartu plaukė Indianos valstijos komandoje pas tą patį trenerį.

„Aš turbūt esu sisiojusi į kiekvieną baseiną, kuriame plaukiau, – pripažino L.King liepos 26 dieną publikuotame interviu. – Taip jau vyksta.“

LPF nuotr./Kotrynas Teterevkova ir Lilly King
LPF nuotr./Kotrynas Teterevkova ir Lilly King

Zachas Hartingas, atstovavęs JAV rinktinei Tokijo žaidynėse, prisiminė, kad pirmą kartą nusišlapino studijų metais per plaukimo čempionatą, nes negalėjo patekti į tualetą.

„Pasaulis nuo tada man pasikeitė. Nuo tada užskaitau, kad plaukiau baseine, jeigu jame nusičiurškiu“, – sakė Z.Hartingas.

Vaikai yra mokami nesišlapinti baseinuose. Bet neskubėkite teisti. Suaugę plaukikai turi tram tikrų priežasčių taip elgtis.

Jie turi išgerti nemažai skysčių iki varžybų, kad išvengtų dehidratacijos, o plaukikes varžo įtempti plaukimo kostiumai, kurių labai greitai nenusiimsi.

Vida Press nuotr./Lilly King
Vida Press nuotr./Lilly King

Be to, daug sakoma, kad baseinas chloruose greitai panaikina šlapimo žymes.

„Aš visada turiu nusišlapinti. Nes išgeriu daug skysčių“, – sakė Jake'as Mitchellas, plaukęs 2021 metais olimpinėse žaidynėse.

„Geriausia tai daryti, kai nieko nėra aplink. Nesinori plaukti per šiltą srovę“, – sakė keturiose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs buvęs plaukikas Cullenas Jonesas.

Plaukimo varžybos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse prasidėjo šeštadienį.

Sekmadienį ir pirmadienį jos svarbios dėl mūsų plaukimo žvaigždžių startų.

R.Meilutytė ir K.Teterevkova startuos 100 m krūtine atrankoje ir, tikėkimės, pusfinalyje sekmadienį, kaip ir Danas Rapšys 200 m laisvuoju stiliumi.

O jei pavyks patekti į pajėgiausių aštuonetus, finalai vyks pirmadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas