Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pačioje raundo pabaigoje diskvalifikuotas boksininkas protestavo – nepaliko ringo

Olimpiniame bokso turnyre kontroversiškai baigėsi brito Frazerio Clarke'o ir prancūzo Mourado Alievo dvikova. Pastarasis dėl neleistino veiksmo buvo diskvalifikuotas ir negalėjo tuo patikėti.
Mouradas Alievas
Mouradas Alievas / „Scanpix“ nuotr.

Sunkiasvorių (91+ kg) kategorijos ketvirtfinalis teisėjo sprendimu buvo nutrauktas likus vos keturioms sekundėms iki antrojo raundo pabaigos.

Prancūzijos boksininkas M.Alievas, kuriam iki nelemtos akimirkos priklausė dvikovos kontrolė, buvo diskvalifikuotas dėl neleistino veiksmo. Teisėjas nusprendė, kad prancūzas tyčiniais veiksmais savo galva, prisispausdamas prie varžovo kūno, atakavo oponentą ir tokiu būdu prakirto abu F.Clarke'o antakius, iš kurių pasipylė kraujas.

Išgirdęs negailestingą teisėjų verdiktą M.Alievas tiesiog pametė savikontrolę ir kaip reikiant įtūžo – išspjovė dantų apsaugą ir ją nuspyrė, o į boksininką pritraukusią kamerą pradėjo rėkti „Ne, ne, ne, aš laimėjau“ ir smūgiu ranka ją stumtelėjo.

O tuomet prasidėjo M.Alievo protestas – nors nugalėtojas buvo aiškus, o dvikova oficialiai pasibaigusi, boksininkas liko sėdėti visai šalia ringo ir taip praleido apie pusvalandį.

Boksininkas net trumpam buvo išėjęs į tualetą, tačiau netrukus sugrįžo ir pratęsė savo protestą.

Tiesa, šis ketvirtfinalio susitikimas tvarkaraštyje buvo paskutinis, todėl niekas stipriai įpykusiam prancūzui didelių priekaištų dėl to ir nepareiškė.

„Tai buvo mano išraiška parodyti, kad priimtas sprendimas buvo neteisingas. Aš noriu kovoti prieš tą neteisingumą. Šiandien daug neteisingų sprendimų buvo priimta ir prieš kitus mano tautiečius. Visą savo gyvenimą treniravausi, kad būčiau čia, o dėl vieno teisėjo sprendimo pralaimėjau. Viskas baigta“, – kalbėjo Alievas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mouradas Alievas (mėlynas) ir Frazeris Clarke'as (raudonas)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mouradas Alievas (mėlynas) ir Frazeris Clarke'as (raudonas)

Jo varžovas jau užsitikrino olimpinę bronzą, o po dvikovos pripažino, kad teisėjo sprendimas buvo teisingas.

„Tai ketvirtoji mano dvikova su juo ir jau penktą kartą yra prakertamas mano antakis – nė vieną kartą jis to neatliko smūgiu ranka. Nežinau, jūs galite tai įvardinti kaip atsitiktinumą, tačiau boksas neturėtų vykti būtent taip. Nesakau, kad jis tai darė tyčia, bet tai atsitinka vėl ir vėl. Teisėjas ringe tam ir yra, kad atliktų savo darbą“, – teigė Clarke'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas