Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 16 /10:53

Pasaulio čempionato starte – D.Rapšio yriai į finalą, K.Teterevkovos – į pusfinalį

Auksu tviskančioje „Etihad“ arenoje Abu Dabyje ketvirtadienį startavo FINA pasaulio plaukimo čempionatas trumpajame (25 m) baseine. Pirmasis į baseiną šoko Danas Rapšys, nuskynęs bilietą į finalą.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr.

400 metrų laisvuoju stiliumi atrankos plaukime D.Rapšys užfiksavo 3:39,38 min. laiką ir savo plaukime finišavo ketvirtas.

Bendroje įskaitoje lietuvis užėmė šeštąją vietą ir pateko į lemiamą plaukimą dėl medalių, kuris vyks ketvirtadienį, 16 val.

Greičiausias plaukime buvo 24-rių austras Felixas Auboeckas, atplaukęs per 3:37,91 min. Lietuvis fiksavo 1,47 sek. prastesnį laiką nei atrankos lyderis.

Kotryna Teterevkova prasibrovė į 50 metrų plaukimo krūtine pusfinalį. Lietvė atplaukė per 30,41 sek. ir priešpaskutiniame plaukime finišavo septinta.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Kotryna Teterevkova
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Kotryna Teterevkova

Bendroje įskaitoje 19-metė užėmė 15-ąją vietą ir su paskutiniu laiku pateko tolyn. Iš viso į pusfinalį pateko 16 atlečių, bet dvi iš jų pademonstravo identišką laiką. Pusfinaliai startuos ketvirtadienį, 16.21 val. Lietuvos laiku.

Andrius Šidlauskas į 100 metrų krūtine pusfinalį nepateko. Lietuvis distanciją įveikė per 58,33 sek. ir galutinėje rikiuotėje užėmė 21-ąją vietą.

D.Rapšys gina pasaulio čempiono titulą 400 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje, prieš trejus metus Kinijoje jis dar nuskynė ir sidabrą perpus trumpesniame nuotolyje.

Pasaulio čempionate dalyvauja penki Lietuvos atstovai: Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Kotryna Teterevkova, Simonas Bilis ir Deividas Margevičius.

Pasaulio plaukimo čempionais trumpajame baseine yra tapę trys mūsų šalies sportininkai – be D. Rapšio, čempiono titulą taip pat turi Simonas Bilis, triskart čempione yra tapusi ir Rūta Meilutytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas