Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio jūrinio buriavimo čempionate lietuviai iškovojo bronzą

Pasaulio jūrinio buriavimo čempionate Kylyje (Vokietija) kapitono Raimondo Šiugždinio vadovaujamai „Arabela-Auga“ komandai pavyko pasiekti istorinę pergalę – pirmą kartą Lietuvos istorijoje buvo iškovotas C klasės varžybų bronzos medalis.
„Arabela-Auga“
„Arabela-Auga“ / Janio Spurdzinio nuotr.

Pastaruosius porą metų „Arabela-Auga“ pasaulio ir Europos čempionatuose finišuodavo šeštojoje pozicijoje, tad šiemet kėlė sau tikslą šią kartelę peržengti. Vis dėlto, kad pavyks iškovoti medalį, nebuvo aišku iki paskutinių finalinės dienos kovos minučių.

„Po pirmų finalinės dienos lenktynių mes jau turėjome rezultatus, kad iš penktosios vietos pakilome į ketvirtąją. Supratome, kad yra galimybė iškovoti trečiąją vietą, tačiau tam ne tik mes turėjome plaukti gerai, bet ir pagrindiniai konkurentai – blogai. Tad iš dalies mums pasisekė. Tos jachtos, su kuriomis konkuravome, yra sunkesnės ir prie silpno vėjo mes galime plaukti greičiau. Tai leido mums įgyti pakankamą pranašumą, kad bent tašku aplenktume konkurentus ir iškoptume į trečiąją vietą“, – po finišo sakė R.Šiugždinis.

Pasak jo, stabilų ir sėkmingą pasirodymą šiemet lėmė ir smarkiai patobulėjęs komandos darbas, gebėjimas vienas kitą suprasti iš pusės žodžio, manevrus atlikti sklandžiai bei greitai.

R.Šiugždinis pasveikino ir šių metų pasaulio čempionus – Estijos „Sugar 3“ komandą, lenktyniaujančią tokiu pat laivu kaip ir „Arabela-Auga“.

„Per stiprų vėją mes su jais tikrai galėjome kovoti kaip lygūs su lygiais. Tačiau silpno vėjo sąlygomis kažkas tikrai buvo kitaip. Atrodo, laivai vienodi, tačiau šiandien „Sugar 3“ parodė, kad bent kol kas jiems tikrai niekas negali prilygti. Galbūt mūsų startai būdavo geresni, bet atsistoję į kursą distancijoje jie tikrai plaukė greičiau“, – konkurentų pranašumą pripažino lietuvis.

Šių metų pasaulio jūrinio buriavimo čempionate puikiai pasirodė ir kitos Lietuvos komandos. Stabiliai dešimtuke visą čempionatą besilaikiusi Karolio Janulionio vadovaujama „Keturių vėjų“ komanda galutinėje įskaitoje užėmė 7-ąją vietą.

„Arabela-Auga“ bei „Keturi vėjai“ puikiai pasirodė ir vadinamojoje „Corinthian“ įskaitoje, kurioje varžosi komandos, savo sudėtyje neturinčios samdomų buriavimo profesionalų. „Arabela-Auga“ šioje įskaitoje iškovojo pirmąją, o „Keturi vėjai“ – trečiąją vietas.

Paskutinės dienos lenktynėse 5-ąją vietą užėmusi Algirdo Žižio vedama „TeKyla“ įgula galutinėje įskaitoje pateko į geriausių 20-tuką.

Didžioji dalis čempionate startavusių įgulų, nepaisydamos sudėtingų čempionato sąlygų – audringų, štorminių vėjų, sugebėjo patekti į auksinį laivyną (stipresniąją visų startuojančių dalyvių pusę). Galutinėje įskaitoje tarp beveik 70 dalyvių Tauro Rymonio „Dia“ užėmė 27-ąją, Sauliaus Pajarsko „Rhino“ – 29-ąją, Tomo Barakausko „Idefix“ – 35-ąją, Jurgio Janulionio „Tegu“ – 37-ąją, o Aido Narbuto „Tango II“ – 39-ąją vietas.

C grupėje čempione tapo Estijos „Sugar 3“ komanda, vicečempione – taip pat Estijai atstovaujanti „Matilda 4“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas