Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirengimą naujam sezonui D.Rapšys pradeda su „dideliu noru viduje“

Atsiėmęs geriausio 2022 m. Lietuvos plaukiko apdovanojimą Danas Rapšys išskubėjo į Tenerifę, kur pradės kelių savaičių trukmės treniruočių stovyklą.
Lietuvos plaukimo federacijos apdovanojimai
Danas Rapšys / Mantas Daškevičius / LPF nuotr.

Tradicinė ikisezoninė stovykla yra bazinis pasiruošimas visam sezonui.

„Daug valandų reikės praleisti baseine, daug kilometrų „prasukti“. Laukia „linksmasis“ etapas, kurio, turbūt, nė vienas nemėgstame. Tiesiog tai dalykas, kurį būtina padaryti metų pradžioje“, – prieš išvykdamas sakė D.Rapšys.

Iš Ispanijos į Lietuvą plaukikas grįš vasario 10 dieną ir dalyvaus Lietuvos pirmenybėse.

Priešingai nei anksčiau, šalies čempionate D.Rapšys šįkart neketina eksperimentuoti ir varžysis sau įprastose rungtyse.

„Plauksiu visuose savo nuotoliuose. Kartais Lietuvos pirmenybėse šiek tiek pakeiti ir plauki nestandartines rungtis, bet šįkart dirbsiu ties savo nuotoliais ir bandysiu taisyti netikslumus“, – sakė plaukikas.

Nors 2022 metai D.Rapšiui nebuvo patys sėkmingiausi – medalį pelnė tik 25 metrų baseine vykusiame pasaulio čempionate, Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) apdovanojimuose jis buvo pripažintas geriausiu metų plaukiku vyru.

„Po pasaulio čempionato norėjosi pailsėsti, pabūti su savimi. Galbūt buvo galima anksčiau grįžti į baseiną, bet norėjosi susidėlioti mintis.
Daug techninių dalykų – su treneriais ir federacija – reikėjo suderinti. Viską išsigryninome ir galima pradėti normalų darbą.

Metai man nebuvo lengvi – dėl taumų, trenerių, metodikų pasiketimų. Labai džiaugiuosi, kad viskas išsigrynino ir pradedame dirbti taip, kaip turime dirbti.

Laukia motyvuojantis sezonas, viduj yra labai didelis noras. Bet svarbiausia – būti sveikam, kad galėčiau savo tikslus pasiekti“, – prieš skrydį į Ispaniją mintimis dalijosi D.Rapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas