Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažadintas viltis dar vienam medaliui Kotryna Teterevkova vėsina: „Dar tik rytas“

Puikiu plaukimu trečiadienio rytą Kotryna Teterevkova pakėlė optimizmo bangą, kad Lietuva taikosi į antrąjį apdovanojimą pasaulio plaukimo čempionate po Rūtos Meilutytės laimėto bronzos medalio 100 m krūtine finale. Šįkart 200 m krūtine distancijoje kita lietuvė atrankoje liko trečia.
Kotryna Teterevkova
Kotryna Teterevkova / Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr.

Kotryna Teterevkova didžiąją savo atrankos distancijos dalį pirmavo ir lenkė olimpinę čempionę Lilly King.

Galiausiai 20-metė vilnietė savo plaukime finišavo antra, o galutinėje atrankos įskaitoje liko trečia tarp 29 plaukikių, distanciją įveikusi per 2 min. 24,79 sek.

Greičiau pakeliui į pusfinalį plaukė tik kanadietė Kelsey Lauren Wog (2 min. 24,37 sek.) ir L.King (2 min. 24,46 sek.).

„Dar tik rytas, pusfinalyje ir finale visos tikrai greičiau plauks, – kylantį optimizmą vėsino K.Teterevkova. – Pati irgi stengiausi plaukti taip, kad visiškai neišsikraučiau ir pasilikčiau jėgų vakarui.

Mačiau, kad pirmavau, bet to nesureikšminau ir stengiausi techniškai sudėlioti jėgas.

Norėjau pradėti ne iš visų jėgų, bet labiau grybšniui – su galia, bet kartu ir lengvai. Tada antrąją pusę greitinti, o finišuojant, regis, dar pasitaupiau.“

K.Teterevkovos asmeninis, o kartu ir Lietuvos rekordas yra 2 min. 22,88 sek., pasiektas šių metų pavasarį Alytuje. Tai dar greičiau nei elitinės plaukikės pradėjo 200 m krūtine rungtį.

„Tas rezultatas buvo pasiektas Lietuvos čempionate, kur nebuvo nei įtampos, nei varžovių, tiesiog ateini ir mėgaujiesi, tiesiog įdomu, kokį rezultatą pasieksiu, o patekti kažkur nereikia, – prisiminė K.Teterevkova. – Šįkart stimulas didesnis, bet ir susikaustymo yra daugiau, nes žinai, kad yra žymiai geresnių plaukikių, o ir tos, kurios yra už tavęs, gali pavyti. O kitų juk kontroliuoti negali, tik pats save.“

Suprasti akimirksniu

  • Pusfinalyje trečiadienio vakarą K.Teterevkova plauks 20 val. 22 min. Lietuvos laiku. Jei pavyks patekti į finalą, kova dėl medalių vyks ketvirtadienį vakare.
  • Kitiems trečiadienį startavusiems Lietuvos plaukikams iki pusfinalio šiek tiek pritrūko – E.Grigaitis 200 m nugara atrankoje buvo 18-as, o A.Šidlauskas 200 m krūtine – 20-as.

100 m krūtine rungtyje K.Teterevkova užėmė dvyliktą vietą, bet dukart ilgesnėje distancijoje startavo daug kitų plaukikių, o tokios sprinterės kaip Rūta Meilutytė ir 100 m čempionė Benedetta Pilato, kaip įprasta, šioje rungtyje nestartavo.

O tarp startavusių 29-ių atlečių trenerio Michailo Romanovskio auklėtinė išsiskyrė plastiškais ilgais grybšniais, kas ir yra jos stiprybė.

Dariaus Kibirkščio nuotr./Kotryna Teterevkova
Dariaus Kibirkščio nuotr./Kotryna Teterevkova

„Aš pati iš savęs tokia – nemėgstu varyti, nes jei darau daugiau grybšnių, atsiranda didesnis nuovargis. O ir rezultatas būna prastesnis nei atliekant mažiau grybšnių. Įjungiu tarsi taupymo režimą, – sakė K.Teterevkova. – Aišku, jei pateksiu į finalą, ten jau jokių taupymų nebus, bet vis tiek reikės ir ten išlaikyti ilgą grybšnį.“

Suprasti akimirksniu

  • „Kotryna labai talentinga, – apie tautietę sakė tuo pačiu būdu plaukiantis Andrius Šidlauskas. – 200 m jai tikrai pagrindinė rungtis, o ne 100 m. Manyčiau, kad ji pasižymi ilgu ir geru grybšniu, kuris jai suteikia pranašumą prieš kitas plaukikes. Stebėdamas jos atrankos varžybas, mačiau, kad kitos plaukikės atiduoda labai daug jėgų grybšniams, o Kotryna tiesiog slenka vandeniu ir džiaugiasi plaukimu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas