Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Plaukikų komentarai: patenkinta Rūta, jaunimo idealai ir įtarimai dėl diskvalifikacijos

Šeštadienį pasaulio plaukimo čempionate Dohoje pasirodė trys Lietuvos plaukikai. Rūta Meilutytė liko patenkinta savo startu 50 m krūtine pasaulio plaukimo čempionate Dohoje, o kylančios mūsų šalies plaukimo žvaigždės – 17metė Smiltė Plytnykaitė ir 16-metis Mantas Kaušpėdas savo pasirodymais liko nusivylę.

Rūta Meilutytė nuplaukė greitai 50 metrų krūtine atranka, o paskui dar greičiau įveikė ir pokalbiams su žiniasklaidą skirtą erdvę.

„Gerai vertinu, gerai sekėsi“, – įvertino ji savo rezultatą (30,05 sek.) ir vietą (trečią) atrankos varžybose.

26 metų plaukikė pateko į pusfinalį, kuris vyks šeštadienį vakare, kai ji sieks iškopti į sekmadienio finalą.

Pernai pasaulio čempionate R.Meilutytė būtent 50 m krūtine pusfinalyje pakartojo pasaulio rekordą (29,30 sek.), o paskui finale jį net pagerino (29,16 sek.)

„Jau esu sakiusi, bet pasikartosiu: 50 metrų yra apie maksimalų sprogimą, jėgą, greitį ir atsipalaidavimą“, – sakė Lietuvos plaukikė, atsakiusi į du žurnalistų klausimus šeštadienį.

Suprasti akimirksniu

  • Rūtai Meilutytei tai buvo ketvirtoji rungtis pasaulio pirmenybėse.
  • Ji dusyk plaukė Lietuvos rinktinės gretose per estafetes, bet nepateko su komanda į finalus.
  • Labiau neįprasta, kad Rūta be finalo liko asmeninėse 100 m krūtine varžybose – pasaulio čempionės titulą gynusi kaunietė antradienį šioje distancijoje neišlaikė tempo ir liko 17 vietoje vietoje atrankoje – per vieną poziciją nuo patekimo į pusfinalį.

R.Meilutytė šiame čempionate yra vienas pavyzdžių jaunai Lietuvos sportininkei Smiltei Plytnykaitei.

17-metė vilnietė pripažino, kad labiausiai žavisi Švedijos plaukimo superžvaigžde Sarah Sjostrom ir Lietuvos plaukimo ikona R.Meilutyte.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sarah Sjostrom
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sarah Sjostrom

„Patinka Sarah, kuri dabar kaip tik plaukia, ir Rūta – labai norėjau pamatyti, ką reiškia su ja būti komandoje. Man buvo smagu“, – sakė S.Plytnykaitė veikiausiai po paskutinio starto šiame čempionate.

Nors sekmadienį Lietuvos moterų rinktinė dar planavo startuoti estafetėje kompleksiniu plaukimu, susirgo Kotryna Teterevkova, dėl ligos penktadienį praleidusi 200 m krūtine finalą, o šeštadienį ir 50 m krūtine atranką.

Dariaus Kibirkščio/LTU Aquatics nuotr./Smiltė Plytnykaitė
Dariaus Kibirkščio/LTU Aquatics nuotr./Smiltė Plytnykaitė

S.Plytnykaitė 50 m laisvuoju stiliumi plaukė per 26,31 sek. ir buvo 26-a tarp 88 įskaitinių plaukikių.

„Gerai, pasimėgavau paskutinį kartą šiame čempionate. Dabar grįšiu, pailsėsiu truputį ir vėl kibsiu į darbus. Žinau, kur reikėtų patobulėti, tad nekantrauju kibti į darbus, – kalbėjo perspektyvi plaukikė. - Pagal patirtį buvo labai smagu, daug pasisėmiau motyvacijos, pamačiau žmones, į kuriuos lygiuojuosi. Tikrai buvo labai smagu. Tikiuosi, kad dar pavyks čia sudalyvauti, bet jau norėčiau su normatyvu.“

Šeštadienį varžybose pasirodė ir jauniausias Lietuvos plaukimo rinktinės narys Dohoje.

Mantas Kaušpėdas 50 nugara atrankoje plaukė per 25,63 sek.. Toks rezultatas būtų lėmęs 21 vietą tarp 45 plaukikų, bet lietuvis buvo diskvalifikuotas dėl taisyklių pažeidimo.

Po starto plaukiant nugara galima nunerti po vandeniu ne daugiau 15 metrų, bet pasaulio čempionato debiutantas veikiausiai viršijo leistinus metrus.

„Diskvalifikavo? Tikriausiai būsiu pranėręs daugiau nei 15 metrų. Bet ir rezultatu nebuvau patenkintas, tai - pamoka ateičiai“, – sakė klaipėdietis. – Atidaviau viską, ką galėjau, tik apmaudu, kad nepavyko pademonstruoti geriausio rezultato.

Kipro Štreimikio nuotr./Mantas Kaušpėdas
Kipro Štreimikio nuotr./Mantas Kaušpėdas

Labiau jaudinausi išvakarėse. Šiandien atsibudau su šypsena, buvau pasiruošęs greitai ir linksmai praplaukti ir pabandyti patekti į pusfinalį. Tačiau plaukdamas ties 25 metrais atsimušiau į kraštą – tako virvę. Susižeidžiau pirštą ir tada jau supratau, kad kažkas ne taip. Nieko, kitais metais grįšiu stipresnis, greitesnis ir protingesnis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius