Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nesėkminga olimpinė diena Lietuvos plaukikams: atrankos barjerai liko neperžengti

Antradienio Paryžiaus olimpinė diena lietuviams buvo nesėkminga. Triskart plaukimuose dalyvavę mūsiškiai neperžengė atrankos barjero.

Po nesėkmingo Dano Rapšio bandymo perkopti atranką ryte, Aleksas Savickas debiutavo olimpinėse žaidynėse. Lietuvis dalyvavo 200 m krūtine rungtyje ir iš pradžių atrodė, kad visus nustebins.

Po pirmųjų 50 metrų lietuvis buvo pirmas, po 100 m – antras, po 150 m – vėl pirmas. Tačiau jėgų pritrūko: sunkiai paskutinius 50 m užbaigęs A.Savickas antrajame atrankos plaukime užėmė šeštąją vietą, aplenkdamas tik jordaną.

Lietuvio laikas – 2 min. 11,53 sek. Į pusfinalį patenka 16-a sportininkų, tačiau po keturių atrankos plaukimų A.Savickas liko 19-as.

Netrukus šalia olimpinio baseino stojo D.Rapšio, Tomo Navikonio, Tomo Lukmino, ir Andriaus Šidlausko ketveriukė. Jie bandė laimę 4x200 m laisvuoju stiliumi estafetėje.

Lietuviai antrajame plaukime užbaigė distanciją per 7 min. ir 16,61 sek. ir užėmė aštuntąją vietą, o bendroje įskaitoje liko penkiolikti. Tuo metu į finalą pateko aštuonios komandos.

Estafečių rungtyje didžiąją dalį lietuviai laikėsi puikiai ir prieš paskutinį plaukiką – A.Šidlauską – plaukė antroje vietoje, tačiau per paskutinius 200 m nukrito į paskutinę poziciją.

Primename, kad D.Rapšys antradienį ryte varžėsi 100 m krūtine atrankoje, tačiau galutinėje rikiuotėje liko 20-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas