Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po bendražygės netikėtos žinios liko viena valtyje: „Esu atvira pasiūlymams“

Mildai Valčiukaitei paskelbus apie karjeros pabaigą per Lietuvos sporto apdovanojimus, jos partnerė valtyje Donata Karalienė turės ieškoti naujų sprendimų.
Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė
Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viena gera žinia, kita – prasta.

Tą pačią minutę, paskelbus, kad yra pripažinta geriausia metų Lietuvos moterų sporto komanda, irkluotojų duetas oficialiai ir baigė savo įspūdingą kelią stovėdamos ant geriausių šalies sportininkų apdovanojimų scenos.

Antradienio vakarą ten Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė užlipo atsiimti apdovanojimo, o tada atėjo laikas jaudinančiam pareiškimui.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Milda Valčiukaitė, Donata Karalienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Milda Valčiukaitė, Donata Karalienė

„Dėkoju visiems, kurie mane augino ir buvo šalia, kai atrodė, kad gyvenime jau visko per daug. Kaip sako Juozukas: orevurar“, – prancūzišku atsisveikinimu „LTeam“ apdovanojimuose savo ilgą kalbą pabaigė M.Valčiukaitė, privertusi šventės svečius sutrikti, nes toks sprendimas nebuvo laukiamas.

27 metų irkluotoja paaiškino apie priežastis, labiausiai sveikatos, kurios privedė prie galutinio taško karjeroje, nusagstytoje daugybe trofėjų.

Dauguma jų, tarp jų ir 2016 metų olimpinė bronza, iškovota iriant dvivietę valtį su D.Karaliene, kuriai bendražygės išpažintis ant scenos irgi buvo labai svarbi.

„Kol kas su ja nekalbėjome, – apie D.Karalienę, nulipusi nuo scenos, antradienį sakė M.Valčiukaitė. – Manau, jai ši žinia nebuvo naujiena. Lietuvoje nėra tiek daug moterų, kad būtų galima pasirinkti ir išsirinkti porininkę, bet kažkiek jų yra. Donata labai stipri tiek individualiai, tiek komandoje su nauju žmogumi. Linkiu jai lengvo prisitaikymo prie pokyčių.“

Šiais metais su M.Valčiukaite Europos čempionato sidabrą iškovojusi, o Tokijo olimpinėse žaidynėse ketvirtą vietą dviviečių 2000 m varžybose užėmusi D.Karalienė ant scenos dėkojo prisidėjusiems prie sėkmės, ypač savo vyrui buvusiam irkluotojui Jonui Karaliui. O tada klausėsi partnerės atsisveikinimo kalbos ir mąstė apie savo ateitį.

„Nujaučiau, bet tvirto sprendimo dar nebuvau girdėjusi – man tai buvo šiokia tokia naujiena, – kalbėdama su 15min, pripažino D.Karalienė. – Tačiau nuojauta jau kuždėjo, o aš pati suprantu, kaip jaučiasi tokį žingsnį žengiantis sportininkas, ir tokį sprendimą gerbiu.“

D.Karalienė pati buvo nutraukusi karjerą po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, po kurių ištekėjo ir susilaukė dvynukų.

Po pusketvirtų metų pertraukos, pernai rudenį, ji sugrįžo į profesionalų sportą ir pareiškė, kad siela ir kūnas šaukia: „Dar“.

Laviruodama tarp atsakomybių, D.Karalienė nusipelnė trenerio Virgaudo Leknicko komlimentų po Tokijo žaidynių: „Donata yra unikalus žmogus. Puikus pavyzdys jauniems sportininkams. Dėl požiūrio į darbą, į sportą, į gyvenimą. Juk ji turi ir šeimą. Bet spėja visur. Po treniruotės skuba į Vilnių, pabūna su vaikais, po pietų vėl atvažiuoja į treniruotę Trakuose. Manau, kad pas ją sporte dar viskas prieš akis, visi geriausi rezultatai ir aukšti pasiekimai. Duok Dieve sveikatos tik. O sveikatos ji turi labai daug.“

nuotr. Manto Stankevičiaus/Donata Karalienė
nuotr. Manto Stankevičiaus/Donata Karalienė

Dabar D.Karalienė turės priimti sprendimą, kaip irtis toliau – vienai ar su nauja partnere.

„Yra visokių minčių, galimi įvairūs sprendimai. Iki olimpinių žaidynių dar yra nemažai laiko – treji metai, – sakė 32 metų irkluotoja. – Galbūt pavyktų sudaryti naują komandą, bet neslėpsiu, jog turiu ambicijų pasivaržyti vienvietėje.“

Iš Šilalės kilusi irkluotoja karjeros pradžioje ir yrėsi viena. Ji tapo pasaulio jaunių (iki 18 metų) bronzos laimėtoja ir pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempione, o paskui savo jėgą įrodė ir suaugusiųjų varžybose, kai 2012 metais vienvietėje iškovojo Europos čempionato auksą, o Londono olimpinėse žaidynėse finišavo aštunta.

Paskui ji startavo dvivietėje, o kai buvo palikusi sportą, greta M.Valčiukaitės į dvivietę valtį sėdo Ieva Adomavičiūtė.

Ši irgi tapo pasaulio čempione dvivietėje, bet 2020 metais buvo diskvalifikuota dėl organizme rasto higenamino.

I.Adomavičiūtė yra pateikusi apeliaciją sporto arbitražui, tačiau teismas Lozanoje kelis kartus jau atidėjo sprendimą, pastarąjį sykį žadėjęs paskelbti nutartį sausio 13 dieną.

Nors grįsdama gynybą nestipriu higenamino poveikiu 27 metų I.Adomavičiūtė tikisi diskvalifikacijos sušvelninimo, net ir nesulaukus bausmės sutrumpinimo, galėtų grįžti į valtį 2022 metų rugsėjį.

„Be abejo, yra ir Ieva, ir kitų pajėgių panelių. Laikas parodys, kokia kombinacija bus sėkmingiausia. Bandymų keliu sužinosime. Aš esu atvira įvairiems pasiūlymams,“ – šypsojosi D.Karalienė.

Ji yra įsitikinusi dėl vieno. Irtis bent iki 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių.

„Be abejo“, – patvirtino D.Karalienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas