Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po laimingos dramos atrankoje Rūta Meilutytė: „Jaučiuosi pavargusi emociškai“

Penktadienio rytas per kelias sekundes persimainė Rūtai Meilutytei. Po jos plaukimo atrodė, kad čempionatas jai baigėsi, bet varžovės klaida atvėrė duris į pusfinalį ir pratęsimą 50 m krūtine varžybose.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / nuotr. Dariaus Kibirkščio/LPF

Dvi lietuvės – trys startai. Rūta Meilutytė startavo dukart, o Kotryna Teterevkova sykį Budapešto „Duna“ arenoje penktadienio rytą pasaulio plaukimo čempionate.

50 m atrankos varžybų slenkstį pavyko peržengti tik R.Meilutytei, bet ir jai prireikė varžovės klaidos, kad įplauktų į pusfinalį.

rezai
rezai

50 m krūtine atrankoje per 31,02 sek. nuplaukusi 25 metų kaunietė rikiavosi septyniolikta ir rizikavo likti pirma už brūkšnio, bet vartus į pusfinalį jai atvėrė tai, kad buvo diskvalifikuota greičiau plaukusi italė Arianna Castiglioni.

„Per plauką!“ – sveikino ir apkabino R.Meilutytę kita Lietuvos plaukikė Kotryna Teterevkova, kuri atrankoje liko 22-a.

„Normaliai, – savo plaukimą įvertino R.Meilutytė. – Kažkaip jaučiuosi pavargusi emociškai. Kūnas kaip ir gerai, bet šiandien psichologiškai nesu tokia, kaip buvau prieš kelias dienas. Jaučiuosi sunkesnė.“

Antradienį R.Meilutytė iškovojo bronzos medalį 100 m krūtine finale.

Jos lūkesčiai buvo dar didesni 50 m sprinte, kuriame ji tvirtino plaukusi iš visų jėgų. „Trumpa distancija, nėra ko pavargti“, – sakė plaukikė, kuri tikrai gali plaukti greičiau vakare.

Suprasti akimirksniu

  • R.Meilutytės Lietuvos rekordas, pasiektas 2013 metais, 50 m krūtine yra 29,48 sek. Sezono – 30,24 sek.

Pirmasis startas turėjo pažadinti kūną

R.Meilutytei penktadienį ryte du startai sutapo į vieną pusvalandį.

Rytą ji pradėjo nuo 50 m laisvuoju stiliumi, nors iki pat varžybų dienos nebuvo apsisprendusi, ar startuoti rungtyje, kurios plaukimo būdas jai yra antrasis pagal pajėgumą.

Anksčiau ji yra pasiekusi aukštesnių rezultatų ir laisvuoju stiliumi, bet penktadienį rezultatas – 26,25 sek. – buvo tolimas ir nuo asmeninio rekordo (25,04 sek.) ir nuo šio sezono geriausio rezultato (25,19 sek.).

nuotr. Dariaus Kibirkščio/LPF/Rūta Meilutytė
nuotr. Dariaus Kibirkščio/LPF/Rūta Meilutytė

Laisvuoju stiliumi R.Meilutytė užėmė 34 vietą tarp 82 startavusių plaukikių.

„Tai buvo labiau prasiplaukimui. Kartais būna visai gerai padaryti kažką prieš plaukimą, kad aktyvuotis, ypač ryte, kai kūnas dar būna užmigęs. Tai buvo labiau dėl prasibudinimo“, – paaiškino R.Meilutytė.

K.Teterevkova: „Miegojau tik 4,5 valandos“

Kotryna Teterevkova penktadienį ryte startavo praėjus pusei paros nuo pirmojo karjeros finalo pasaulio čempionate olimpinių matmenų baseine.

20-metė vilnietė ketvirtadienį užėmė penktąją vietą 200 m krūtine finale, o keturis kartus trumpesnėje distancijoje jai buvo sunkiau atsiskleisti, nes prigimtimi nėra tokia sprinterė kaip R.Meilutytė.

50 m krūtine atrankoje K.Teterevkova įveikė distanciją per 31,40 sek. ir liko 22 vietoje. Tai reiškė, jog pasaulio čempionatas jai baigėsi.

„Po finalo buvo labai mažai laiko atsigauti – tik 4,5 valandos miegojau, nes buvo labai sunku užmigti. Jautėsi ir emocinis, ir fizinis nuovargis. Gerai, kad laukia atostogos, – sakė K.Teterevkova.

nuotr. Dariaus Kibirkščio/LPF/Kotryna Teterevkova
nuotr. Dariaus Kibirkščio/LPF/Kotryna Teterevkova

Ji teigė likusi patenkinta savo bendru pasirodymu pasaulio čempionate, nors pripažino, jog 100 m krūtine svajojo patekti į finalą (buvo 12-a pusfinalyje).

„50 m krūtine likau toli nuo geriausio rezultato, bet tai lėmė nuovargis ir mažai miego naktį, – kalbėjo K.Teterevkova. – Bet šiemet dar lieka Europos čempionatas, kuriame norisi susitvarkyti ir pasirodyti geriau nei čia.“

nuotr. Dariaus Kibirkščio/LPF/Kotryna Teterevkova
nuotr. Dariaus Kibirkščio/LPF/Kotryna Teterevkova

Iš septynių plaukikų sudarytai Lietuvos rinktinei liko tik keli startai čempionate.

Penktadienį vakare R.Meilutytė startuos 50 m krūtine pusfinalyje, o šeštadienį laukia paskutinė plaukimo varžybų diena. Per ją startuos Lietuvos vyrų ketvertas (Erikas Grigaitis, Andrius Šidlauskas, Deividas Margevičius ir Danas Rapšys) kombinuotoje estafetėje 4 po 100 m, o šeštadienio vakare vyks 50 m krūtine moterų finalas, kuriame liko vilčių išvysti ir R.Meilutytę.

50 m krūtine pusfinalis penktadienį vakare – 19 val. 27 min. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas