Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„Red Bull WakeDuel“ varžybos – išgarsėjusiame vandenlenčių parke Palangoje

Birželio 5-8 dienomis šalia Palangos įsikūrusiame viename geriausių pasaulio vandenlenčių parkų „313 cable park“ vyks aukščiausios klasės varžybos „Red Bull WakeDuel“.
Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai.
Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai. / Leonardo Borotinsko nuotr.

Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai. Vilniuje, „WakeWay“ parke vykusią papildomą, lietuviams skirtą kvalifikaciją, laimėję Domantas Kazickas, Ignas Dailydė ir Viltė Matuzevičiūtė jau intensyviai ruošiasi birželio 8 dieną vyksiančiam „Red Bull WakeDuel“ finalui. Tuo tarpu kiti lietuviai dar turės galimybę dėl vietos finale pakovoti kvalifikacinėse varžybose birželio 5 dieną Palangoje, tik čia jau teks grumtis su pajėgiais sportininkais iš viso pasaulio.

D.Kazickas, anksčiau ne kartą dalyvavęs varžybose užsienyje, yra atviras – Lietuvoje vandenlenčių sporto infrastruktūra yra geriausia, o bendruomenė – šilčiausia.

„Visada kartoju, kad Lietuvoje turime geriausią infrastruktūrą pasaulyje ir tą patvirtina užsienio sportininkai. Visi ypač žavisi „313 cable park“ kokybe ir figūromis. Be visa to, turime labai didelę ir šaunią vandenlentininkų bendruomenę, kuri labai palaiko užsieniečius, nori su jais bendrauti. Ne paslaptis, kad užsieniečiams į Lietuvą patinka atvykti ne tik dėl infrastruktūros, bet ir dėl šiltų žmonių“, – pabrėžė D.Kazickas.

Leonardo Borotinsko nuotr./Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai: Domantas Kazickas, Ignas Dailydė ir Viltė Matuzevičiūtė
Leonardo Borotinsko nuotr./Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai: Domantas Kazickas, Ignas Dailydė ir Viltė Matuzevičiūtė

Ir išties, analogų „313 cable park“ rasti turbūt neįmanoma – tai yra vienas didžiausių parkų Europoje, kur kiekvieno dalyvio laukia „Sesitec“ sistemos ratu, 50 „UNIT Partktech“ figūrų, apgyvendinimas, na ir žinoma – poilsis po treniruočių Palangoje.

„Aplankėme daugybę pasaulio vandenlenčių parkų ir kelionės mus taip įkvėpė, kad beliko sukurti geriausią parką pasaulyje čia, Lietuvoje. Šviežiausios idėjos, sportinė patirtis ir idealaus parko vizijos – visa tai tilpo pas mus. Tai nėra dar vienas vandenlenčių parkas. Tai parkas, sukurtas bei nuolat tobulinamas ne tik šio sporto entuziastų rankomis, bet ir širdimis“, – teigė „313 cable park“ atstovė Evelina Žymantaitė.

D.Kazickas, ruošdamasis „Red Bull WakeDuel“ finalui, treniruojasi didžiausiuose Lietuvos vandenlenčių parkuose – „313 cable park“, „WakeWay“ Vilniuje ir „Vanduo Marse“ Kaune.

„Įprastai prieš varžybas treniruojamės jau tame parke, kuriame ir vyks renginys, nes skiriasi figūros, ant kurių plaukiame. Galima ruoštis ir kituose parkuose, bet daugiausiai naudos būna kai treniruotės vyksta ten pat, kur ir varžybos“, – kalbėjo D.Kazickas.

Leonardo Borotinsko nuotr./Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai.
Leonardo Borotinsko nuotr./Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai.

Patirties „Red Bull WakeDuel“ varžybose jau turintis D.Kazickas neslepia – plaukti Lietuvoje smagu, bet tuo pačiu jaudulys yra kur kas didesnis nei startuojant užsienyje.

„Žinoma, varžantis Lietuvoje, visada yra stiprus palaikymas, bet jis tuo pačiu ir įpareigoja pasirodyti kuo geriau. Dėl to spaudimas Lietuvoje yra kiek didesnis“, – prisipažino Lietuvos vandenlentininkas.

Leonardo Borotinsko nuotr./Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai.
Leonardo Borotinsko nuotr./Geriausiems pasaulio vandenlenčių meistrams iššūkį mes Lietuvos atstovai.

Jau netrukus į Lietuvą atvyks dukart pasaulio čempionas vokietis Dominikas Guehrsas, britų žvaigždės ir ne kartą žiūrovų širdis mūsų šalyje jau užkariavę Liamas ir Ryanas Peacockai, taip pat – žymus JAV sportininkas Parksas Bonify bei daugybė kitų tituluotų profesionalų iš užsienio.

Birželio 5 dieną vyksiančioje „Red Bull WakeDuel“ kvalifikacijoje bus dvi grupės – vyrų ir moterų. Dalyviai plauks pogrupiuose, o juos vertins profesionalūs teisėjai. Kelialapius į finalą pelnys 14 vyrų ir 7 moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius