Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Meilutytė apie nedidelį revanšą: gerai, kad su pagrindine varžove kartu plaukėme jau atrankoje

Plaukimo kostiumėlį iš salotinio į violetinį pakeitusi Rūta Meilutytė pasiekė nedidelį revanšą prieš savo pagrindinę oponentę Juliją Jefimovą.
Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova
Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį ryte vykusiose 50 m plaukimo krūtine atrankos varžybose aštuoniolikmetė „Plymouth Leander“ auklėtinė vėl įrodė, kad pagrįstai yra laikoma pagrindine pretendente į aukso apdovanojimą.

Panašu, jog lietuvei pavyko užmiršti antradienį pralaimėtą Kazanėje vykstančio pasaulio čempionato dvigubai ilgesnės distancijos finalą. Paskutiniame aštuntajame atrankos plaukime R.Meilutytė savo priešininkėms nepaliko jokių vilčių nuo pat pirmųjų metrų.

Pasaulio rekordininkė vienintelė iš 73 dalyvių distanciją įveikė greičiau nei per 30 sekundžių (29,74 sek.). Tai – geriausias sezono rezultatas pasaulyje. Šalia mūsiškės plaukusi rusė J.Jefimova atsiliko net 0,71 sek. ir bendroje įskaitoje liko penkta.

R.Meilutytė savo konkurentes aplenkė jau prieš įšokdama į vandenį. Kaunietės reakcijos laikas ir vėl buvo pats geriausias (0,6 sek.) tarp absoliučiai visų šios rungties plaukikių.

„Svarbiausia buvo nusiraminti ir užmiršti tai, kas buvo. Manau, jog man pavyko. Savo rezultatu esu patenkinta, svarbiausia, jog žengiau į pusfinalį“, – trumpai rytinį plaukimą apibendrino sportininkė.

– Esate patenkinta savo plaukimu? Ar treneris neturės priekaištų? 15min.lt paklausė sportininkės.

– Viskas sekėsi tikrai neblogai, o treneris pastabų turi visada (šypsosi). Aš ir pati suprantu, kad visada yra ką pagerinti.

– Šį kartą ietis su pagrindine konkurente teko sukryžiuoti jau atrankos plaukime. Tai yra privalumas?

– Manau, kad tai išėjo į naudą. Man smagu varžytis su stipriausiomis konkurentėmis. Tai visada prideda tos reikalingos ugnelės. 

Pusfinalio varžybos numatytos šeštadienį 17:56 val. Šios rungties finalas vyks paskutinę varžybų dieną, sekmadienį, 18:13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai