Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Meilutytė: apie pilnametystę, studijas bei muziką, kuri skamba grotuve žengiant į startą

Rūta Meilutytė rengiasi savo antrajam ir paskutiniam startui Kazanėje vykstančiam pasaulio plaukimo čempionate. Šeštadienį Lietuvos auksine žuvele vadinama aštuoniolikmetė panirs į „Kazan Arena“ baseiną plaukdama 50 m krūtine.
Rūta Meilutytė pasaulio čempionato pusfinalyje
Rūta Meilutytė pasaulio čempionato pusfinalyje / „Scanpix“ nuotr.

Po antradienį įvykusio 100 m finalo ir iškovoto sidabro medalio „Plymouth Leander“ auklėtinė galėjo šiek tiek atsipūsti ir permąstyti paskutiniuose distancijos metruose padarytas klaidas.

R.Meilutytė neslepia, kad čempionato pradžia nesusiklostė taip, kaip ji tikėjosi ir norėjo, tačiau yra įsitikinusi, jog viską dar galima ištaisyti savaitgalį.

„Jei pavyks laimėti likusį nuotolį, prisiminimai apie šį čempionatą išliks tikrai geri, – neslėpė kaunietė. – Noriu kuo greičiausiai pamiršti antradienį ir kuo geriau pasirengti likusiam startui. Pasistengsiu, kad rezultatas būtų kuo geresnis.“

Laimėti per pusę trumpesnį nuotolį Rūtos šansai iš tiesų yra dideli. Tatarstane jaunoji Lietuvos sportininkė toliau įrodinėja, kad turi tokius įgimtus instinktus, kokias negali pasigirti dauguma stipriausių pasaulio plaukikų.

100 m finale jos reakcijos laikas buvo pats geriausias (0,6 sek.) iš visų dalyvių ir tai distancijos pradžioje leido susikrauti nemenką pranašumą prieš pagrindines varžoves. Lietuvė daugiau nei įtikinamai laimėjo pirmuosius 50 m, tačiau plaukimo finiše tempas pastebimai sulėtėjo.

„Šį sezoną klostėsi tikrai neblogai, tad norėtųsi iš Kazanėje svarbiausiuose startuose demonstruoti tokius rezultatus, kokie buvo iki čempionato. 100 m finale to nepavyko padaryti, tikiuosi, kad šį kartą bus kitaip“, – 15min.lt kalbėjo sportininkė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė

Įdomu, jog iki 100 m finalo Rūtos ir pagrindinės jos varžovės J.Jefimovos keliai Kazanės baseine nebuvo susikirtę. Abi sportininkės plaukė atskirai tiek atrankoje, tiek pusfinalyje. Šį kartą viskas bus kitaip. Jau šeštadienio rytą abi merginos varžysis paskutiniame kvalifikaciniame plaukime: lietuvė – favoritei priskiriamu ketvirtuoju taku, J.Jefimova – penktuoju.

Laisvas kelias dienas iki šeštadienio ryto turėjusi R.Meilutytė atsakė 15min.lt ir į klausimus susijusius ne tik su varžybomis ir pagrindine savo oponente.

– Esate prisipažinusi, kad savo kasdienybės neįsivaizduojat be ausinuko, o prieš svarbius startus dažnai į areną išeinate su ausinėmis. Kas tuo metu skamba Rūtos grotuve? – paklausėme sportininkės.

– (Juokiasi) Įvairi, nėra taip, kad klausyčiau tik kažkurios vienos dainos. Muziką stengiuosi rinktis pagal nuotaiką. Yra dainų, kurios mane nuteikia pozityviai, užveda prieš startą, pavyzdžiui „G&G Sindikato“ kūrinys „Dykuma“.

– 2012-ais metais olimpinį auksą parvežusi penkiolikmetė Rūta man prisipažino, jog pabaigus mokyklą norėtų studijuoti kineziterapiją. Ar per šiuos trejus metus kas nors pasikeitė? Jau žinote, ką norėtumėt studijuoti?

– Tiesa, kad kažkada norėjau gilintis į kineziterapiją, tačiau per šį laiką norai šiek tiek pasikeitė (juokiasi). Dabar mane labai domina psichologija, tačiau kaip viskas bus po metų, dar sunku pasakyti. Šiais metais svarbiausias tikslas yra pabaigti koledžą ir ruoštis Rio de Žaneiro olimpiadai, o tada matysime.

Šiais laikais nėra strioko iš karto po mokyklos strimgalviais pulti į universitetą. Kol kas dar tiksliai nežinau, ką ir kur tiksliai norėčiau studijuoti, todėl noriu, kad mintys šiek tiek susigulėtų. Manau, kad po olimpiados bus geriausias laikas viską apgalvoti ir priimti sprendimą.

– Šiemet tapote pilnamete. Ar jaučiate, kad kas nors pasikeitė?

– Tampi atsakingas už save ir savo elgesį bei veiksmus. Savarankiškai pradėjau gyventi kur kas anksčiau, tad kažkokių didelių permainų kalbant apie laisvę ar sprendimų priėmimą tikrai nebuvo. Labai džiaugiuosi, kad pavyko išsilaikyti teises. Nors Anglijoje vairavimo pažymėjimą gauti galima jau sulaukus septyniolikos, aš niekaip neprisiruošdavau. Reikėdavo nuolat kviesti taksi arba prašyti draugų pagalbos, o dabar turiu kur kas daugiau laisvės.

Finally I won't have to get taxis everywhere!!󾌳Pagaliau!!:))

Posted by Ruta Meilutyte on 2015 m. liepos 7 d.

– Gražia tradicija tapo ir tai, jog prieš svarbiausius sezono startus pasidarote tautinį manikiūrą. Šiuo pavyzdžiu jau pasekė dauguma varžovių – net Julijos Jefimovos nagai Kazanėje nudažyti Rusijos vėliavos spalvomis. Ar ilgai užtrunka ši procedūra?

– (Kvatojasi). Maždaug valandą.

Nails - ✔️ :)

Posted by Ruta Meilutyte on 2015 m. rugpjūčio 2 d.

– Ar turite kokį nors mėgstamą savo maudymosi kostiumėlį? Kiek jų sunaudojate per sezoną?

– Dažniausiai turiu tris keturis „Arena“ kostiumėlius, kuriuos dėviu visą sezoną. Varžybose man labiausiai sekasi turbūt mėlynu kostiumėliu, treniruotėse patinka raudonas arba išmargintas spalvotais espresso kavinukais (šypsosi).

"Arena" nuotr./Rūta Meilutytė
"Arena" nuotr./Rūta Meilutytė
50 m krūtine kvalifikacinės varžybos, kuriose dalyvaus R.Meilutytė, vyks šeštadienį 10:08 val. Pusfinalis numatytas 17:56 val. Šios rungties finalas vyks paskutinę varžybų dieną, sekmadienį, 18:13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai