Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkmės Rūtai linkėjęs A.Šidlauskas kiek nustebęs dėl savęs: „Raumenys lyg užkalti“

Andrius Šidlauskas penktą kartą šoko į „Duna“ baseino vandenį per pasaulio čempionatą, bet šįkart iki norimo rezultato šiek tiek trūko ir greičio, ir sprogstamos jėgos.
Andrius Šidlauskas
Andrius Šidlauskas / Dariaus Kibirkščio/LFF nuotr.

50 m krūtine pusfinalyje A.Šidlauskas įveikė sprinto nuotolį per 27.54 sek. ir baigė kovą rungtyje 14-oje pozicijoje.

„Tas 50 m nuotolis galima sakyti, kad labiau pramoginis. Smagu, kad patekau į pusfinalį, kad plaukiau vakare“, – sakė A.Šidlauskas.

Atrankos varžybose pirmadienį ryte A.Šidlauskas plaukė per 27,62 sek. ir į pusfinalį iškopė 14-uoju rezultatu. Jo asmeninis rekordas šioje rungtyje – 27,39 sek. – pasiektas šiemet.

Vietą finale garantavo 27,20 sek. rezultatas. Būtent toks yra Giedriui Titeniui nuo 2015 metų priklausantis Lietuvos rekordas.

Būtent šį rekordą norėjo atakuoti A.Šidlauskas pirmadienį Budapešte: „Aišku, norėjau pagerinti asmeninį rekordą, norėjosi pasiekti ir Giedriaus (Titenio) Lietuvos rekordą, bet palikime tai ateičiai. Šiandien – ne ta diena.“

Dariaus Kibirkščio/LFF nuotr./Andrius Šidlauskas
Dariaus Kibirkščio/LFF nuotr./Andrius Šidlauskas

25 metų panevėžietis šiame pasaulio čempionate turi kuo didžiuotis – savaitgalį jis įplaukė į 100 m krūtine finalą, kuriame užėmė aštuntąją vietą.

Antradienį jo pagaliau laukia poilsio diena, per kurią plaukikas tikisi gerai išsimiegoti – įprastai rekomenduojama užmigti tarp 22 iki 1 val., bet išgėrus energiją skatinančių gėrimų nebūna taip paprasta.

Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr./Andrius Šidlauskas
Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr./Andrius Šidlauskas

A.Šidlauskas dar pasirodys „Duna“ baseine, kai plauks 200 m krūtine distancijoje. Joje jam dažnai pavyksta pasirodyti dar geriau nei sprinto rungtyse.

Jis tikisi, kad kūnas leis parodyti visas galimybes. „Raumenynas labai keistas – po kiekvieno plaukimo raumenys tarsi užkalti, užspausti – nejaučiu raumenų atsipalaidavimo, o tai kažkiek keista, – kalbėjo A.Šidlauskas. – Šįsyk sprogstamumo nebuvo, bet su treneriu galvojame, kad geriausiai turėtų sektis per 200 m, nes tam kiek geriau esame pasirengę.“

Po savo plaukimo jis skubėjo į tribūnas stebėti Rūtos Meilutytės pasirodymo 100 m krūtine finale, kurio pradžia – 20 val .48 min.

„Stebėsime ir palaikysime labai, – planavo A.Šidlauskas. – Tikėkimės, kad po ilgos pertraukos pamatysime ir medalį. Tikiu, kad ji eis be įtampos, be jaudulio, mėgausis plaukimu ir viską darys savo malonumui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas