Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeštą ryto atsikėlę baidarininkai ryžtingi: „Taktika pasitvirtino“

Lietuvos baidarių keturvietei nepavyko pirmuoju bandymu įšokti į olimpinių žaidynių pusfinalį, bet vienas iš mūsų rinktinės narių Simonas Maldonis įsitikinęs, kad viskas yra geroje tėkmėje.

Lietuvos baidarių keturvietė įjungė papildomą greitį prie pat 500 m distancijos finišo, bet dar kelių metrų pritrūko, kad pavytų pirmąsias dvi įgulas ir iškart įšoktų į pusfinalį antradienį.

Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Artūras Seja ir Ignas Navakauskas buvo treti tarp šešių komandų savo atrankos plaukime kanale Paryžiaus priemiestyje ir antradienį popiet dar pasirodys papildomose lenktynėse.

Suprasti akimirksniu

  • Mūsiškiai distanciją įveikė per 1 min. 21,51 sek. ir tarp šešių įgulų užėmė trečiąją vietą.
  • Iškart iš pirmo plaukimo į pusfinalį pateko serbai (1:20.99) ir vengrai (1:21.18).
  • Lietuviai turi šansą ketvirtfinalyje, kuris numatytas šiandien 14.10 val. Lietuvos laiku.

„Jautėmės gerai, kūnai atlaikė, taktika pasitvirtino. Dabar prasivažiavome, kitas startas bus geras. Viską darysime kone taip pat, gal kiekvienas nuo savęs mažas korekcijas pasidarysime, bet esu tikras, kad to užteks, kad patektume į kitą etapą, – po pirmo pasirodymo sakė S.Maldonis. – Metų iš metų tobuliname taktiką, bet dabar dirbame kiek kita linkme ir norime išlaikyti greitį visos distancijos metu. Kadangi mūsų didžioji dalis yra sprinteriai, anksčiau didelį pranašumą turėdavome pradžioje. Tačiau dabar dirbame ir dėl finišo, kad galėtume stipriai ir finišuoti.“

Papildomose varžybose 6 iš 7 įgulų pateks į pusfinalį, kuris vyks ketvirtadienį, tad lietuviai tiki, kad šansai dideli, nors varžovų nenuvertina.

„Prieš startą visi jaučiamės lygūs. Kuo įdomu, kad prieš varžybas niekada nežinau, kaip kuri komanda jaučiasi. Atstumai buvo nedideli, tad viskas priklauso nuo detalių, kaip gerai miegojome, kaip pavalgėme“, – sakė S.Maldonis.

Paryžiaus laiku varžybos startavo 9.30 – tai nėra ankstyvas laikas irklų meistrams, nors bendrame žaidynių Paryžiuje kontekste vienas ankstyviausių startų.

Gal baidarininkams reikėjo stipresnės kavos?

„Kiekvienas turi savo niuansų. Dauguma mūsų keliasi apie 6 va. 6.30. Yra vienas kitas komandos narys, kuris mėgsta vėliau keltis, tik jo neįvardinsiu, – nusijuokė S.Maldonis. – Bet iš esmės rytinis laikas mums netrukdo.“

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Lietuvos keturvietė startavo olimpinėse žaidynėse. Simonas Maldonis ir Mindaugas Maldonis
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Lietuvos keturvietė startavo olimpinėse žaidynėse. Simonas Maldonis ir Mindaugas Maldonis

Didesnis krūvis antradienį teks jo jaunesniajam broliui Mindaugui Maldoniui, kuris tą pačią dieną dar startuoja ir dvivietėje su Andrejumi Olijiniku.

Priklausomai nuo rezultatų, M.Maldoniui gali tekti startuoti net keturis kartus.

„Antras startas iš esmės visada lengvesnis, – kalbėjo S.Maldonis. - Krūvis atsiliepia kitai dienai, bet ryt bus laisva diena. Šiandien broliui teks pakentėti, paspausti savo kūnelį iki pabaigos, bet ryt atsigaus ir tikimės pasirodyti iki galo finale.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas