Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 29

Specialistas įvertino R.Meilutytės plaukimą ir stebėjosi: „Rezultatams tai stipriai atsiliepė“

Po aštuonerių metų pertraukos į olimpines žaidynes sugrįžusi Rūta Meilutytė liko už finalo ribos, bet Paryžiaus žaidynės jai dar gali būti ne paskutinės, įsitikinęs buvęs olimpietis Vytautas Janušaitis, įvertinęs mūsiškės plaukimą ir atskleidęs jam nuostabą sukėlusį dalyką olimpiniame baseine.

27-erių Lietuvos plaukikė sekmadienį ryte sėkmingai įveikė 100 m krūtine plaukimo atranką, bet pasirodymą baigė vakare, kai užėmė 11-ą vietą pusfinalyje ir nepateko tarp aštuonių pajėgiausių plaukikių, šįvakar dalyvausiančių finale.

Nepaisant to, Londono olimpinė čempionė nesikrimto ir mėgavosi procesu, kurį pajuto pirmąsyk nuo 2016 m. Rio de Žaneiro žaidynių.

„Dėl to esu labai patenkinta ir laiminga. Tikrai mėgavausi plaukimu. Jis nebuvo, sakykim, pats geriausias. Vis tiek skiriasi plaukimai, kai gali plaukti galingai ir kai nelabai, – 15min žurnalistui Aurimui Tamulioniui po finišo sakė Rūta. – Manau, išspaudžiau maksimumą iš to, ką dabar turiu. Ką turėjau. Maksimaliai pasimėgavau ir buvau tame. Dėl to džiaugiuosi. Kad pavyko atsipalaiduoti prieš startą, paleisti kontrolę. Ir plaukti, kaip galėjau geriausiai.“

Kipro Štreimikio nuotr./Rūta Meilutytė Paryžiaus olimpinių žaidynių pusfinalyje
Kipro Štreimikio nuotr./Rūta Meilutytė Paryžiaus olimpinių žaidynių pusfinalyje

Prieš kelerius metus galingai į plaukimą po padarytos pertraukos sugrįžusi lietuvė rinko medalius pasaulio ir Europos čempionatuose bei leido užgimti vilčiai ją vėl pamatyti ant olimpinių prizininkių pakylos.

Bet tas viltis gerokai prigesino jai šių metų pradžioje atlikta pėdos operacija, po kurios R.Meilutytė kelis mėnesius atliko reabilitaciją, o varžybose iki pat Paryžiaus žaidynių beveik nedalyvavo.

VIDEO: 15min sporto komanda iš Paryžiaus: įspūdžiai po plaukimo ir Rūtos atvirumas

Būtent sujauktą treniruočių ritmą kaip pagrindinę priežastį, kodėl R.Meilutytės nepamatysime finale šįvakar, išsakė buvęs olimpinių žaidynių dalyvis, o dabar Lazdynų baseino direktorius V.Janušaitis.

„Gaila, kad Rūtai nepavyko į finalą papulti ir pakovoti dėl medalių. Sezonas jai buvo pakankamai sudėtingas – turėjo ir operaciją, iškritusi buvo iš treniruočių režimo. Jos treneris tikėjosi, kad tai neturės įtakos jos pasirodymui, bet, kaip matome, deja, tai atsiliepė“, – 15min olimpinėje laidoje PARYŽIUS'24 teigė buvęs plaukikas.

VIDEO: PARYŽIUS'24: nuplaukęs Meilutytės šansas, Rapšio optimizmas ir užgesusi medalių viltis

Tiek rytinėje atrankoje, tiek vakariniame pusfinalyje R.Meilutytė galingai startavo, bet užleido pozicijas distancijai persiritus į antrąją pusę.

Nors galingi startai jai yra būdingi, V.Janušaitis dar per pirmąjį Rūtos plaukimą įžvelgė nepalankius ženklus.

„Matėsi jau ryte, kad per paskutinius maždaug 15 metrų sunkiai jau atrodė. Esame įpratę, kad ji finišuoja ir nelabai kas jos gali pasivyti, tai dabar tiek ryte, tiek vakare matėsi, kad tai – grynai treniruočių klausimas. Manau, kad jai pritrūko pasiruošimo. O tai daugiausia lėmė operacija, – sakė trejose olimpinėse žaidynėse (2004, 2008, 2012 m.) dalyvavęs 42-ejų kaunietis. – Sunku buvo spėlioti, kokia galėtų būti jos forma, bet matome, kad tie dalykai susidėjo būtent olimpinių žaidynių metu.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vytautas Janušaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vytautas Janušaitis

Tiesa, pačios traumos padarinių jis neįžvelgė.

„Pačiame plaukime neįžvelgsi, kad buvo kažkas su pėda ar su koja. Bet tai atsiliepė treniruotėms“, – pridūrė V.Janušaitis.

Stebėjosi dėl baseino

Olimpines kovas Paryžiuje įdėmiai stebintis patyręs plaukikas įvardijo ir dar vieną trukdžiu plaukikei galėjusį tapti aspektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi