Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Su keturiais varžovais kovęsis Danas Rapšys pelnė sidabrą Dohoje

Penktadienį tęsėsi FINA Pasaulio taurės etapas Dohoje, kur trumpajame baseine Danas Rapšys iškovojo antrą sidabro medalį.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

Danas Rapšys varžėsi 200 m kompleksinio plaukimo finale. Plaukti atrankoje jam nereikėjo, nes į šią rungtį užsiregistravo tik 5 dalyviai.

Finale panevėžietis distanciją įveikė per 1 min. 54,29 sek., iškovojo sidabro medalį ir buvo arti asmeninio rekordo (1:54,00min.).

Auksą pelnė Matthew Satesas (1:52,32 min.) iš Pietų Afrikos Respublikos, o trečias atplaukė Izraelio sportininkas Yakovas Toumarkinas (1:55,56).

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys

Ketvirtadienį D.Rapšys antras atplaukė ir iškovojo sidabrą 400 metrų laisvuoju stiliumi distancijoje.

50 m plaukimo krūtine finale Andrius Šidlauskas atplaukė 7-as. Lietuvos sportininkas užfiksavo 27,04 sek. rezultatą.

Finale 1-2 vietas pasidalino identišką laiką (26,10) parodę olandas Arno Kamminga ir slovėnas Peteris Stevensas. Trečias finišavo ir bronzą iškovojo vokietis Fabianas Schwingenschloglis (26,17).

Ketvirtasis ir finalinis šių metų Pasaulio taurės etapas bus surengtas Kazanėje, Rusijoje, spalio 28–30 dienomis. Ten kartu su D. Rapšiu ir A. Šidlausku taip pat varžysis Deividas Margevičius, Tomas Navikonis ir Aleksas Savickas.

Primename, kad visi Pasaulio taurės etapai vyksta trumpame (25 m) baseine, o varžybose dalyvaujantys sportininkai gali vykdyti normatyvus į 15-ąjį FINA Pasaulio trumpo vandens plaukimo čempionatą, kuris vyks šių metų gruodžio 16–21 dienomis Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

20 geriausių kiekvieno etapo plaukikų išsidalins 224 tūkst. JAV dolerių, o dešimčiai geriausių sportininkų, remiantis bendru Pasaulio taurės reitingu, atiteks dar 556 tūkst. JAV dolerių. Varžybų prizinį fondą iš viso sudaro 1 mln. 452 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas