Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos buriuotojams Japonijos oras negaili staigmenų ir išbandymų

Pirmadienį Tokijo olimpinėse žaidynėse į plačiuosius vandenis vėl išplaukė abu mūsų šalies buriavimo atstovai. Viktorija Andrulytė varžėsi „Laser Radial“ klasės jachta trečiame ir ketvirtame plaukimuose, o RS:X burlenčių klasėje kovojantis Juozas Bernotas kovojo trijuose plaukimuose. Abiem jiems sekėsi skirtingai ir permainingai.
Juozas Bernotas
Juozas Bernotas / Kipro Štreimikio nuotr.

Greta Enošimos salos, esančios apie 50 km nuo Tokijo, vykstančiose varžybose V.Andrulytė trečiose lenktynėse užėmė 29 vietą, o ketvirtajame plaukime kilo į 24-ą poziciją.

Bendroje įskaitoje lietuvė po 2 dienų rikiuojasi 26-oje vietoje.

„Ateina taifūnas ir jis atnešė visiškai kitokį debesį. Sąlygos buriuoti buvo labai sudėtingos, nes vėjas stipriai sukiojosi, pakilo srovė. Nors vienu metu buvau pakilusi iki šeštos pozicijos, ko gero, neįvertinau, kad pakilo ciklonas, jis dabar eina iš kairės pusės ir, turbūt, labiausiai dėl taifūno. Panašu, kad rytoj turėsime labai daug vėjo“, – po finišo kalbėjo V.Andrulytė.

nuotr. Sailing Energy/Viktorija Andrulytė
nuotr. Sailing Energy/Viktorija Andrulytė

Anot jos, yra tikimybė, kad rytojaus etapas bus visai atšauktas ir perkeltas į trečiadienį – rezervinę dieną.

„Viskas spręsis rytoj“, – pažymėjo sportininkė.

Nors V.Andrulytei šie Tokijo vandenys yra neblogai pažįstami, jie kas kartą pateikia vis naujų staigmenų.

„Štai atėjo taifūnas ir jis visiškai viską sumaišė. Viskas buvo absoliučiai kitaip, nei tikėjomės. Be to, mes dar turime ir skirtingas distancijas, tad...“, – kalbėjo sportininkė.

Priminsime, jog po dešimties plaukimų prasčiausias buriuotojų rezultatas bus anuliuotas, bet kovą dėl medalių tęs tik dešimt pajėgiausių sportininkių.

J.Bernotas 4-ame savo starte užėmė 15 vietą, po to tenkinosi 21 vieta, bet už pernelyg didelį atsilikimą nuo lyderių galiausiai gavo 26 baudos balus ir buvo visai neklasifikuotas.

Užtat šeštasis plaukimas mūsiškiui susiklostė kur kas sėkmingiau – jis užėmė 12 poziciją.

Bendroje įskaitoje kaunietis yra penkioliktas.

„Nuo ryto sulaukėme vėjo ir tai buvo netikėta, nes prognozės to nežadėjo. Kaip sakau, turbūt pagal horoskopą, nes plaukėme po pietų, tai pūtė iš ryto. Pirmą plaukimą spėjome suplaukti pučiant stipresniam vėjui ir tada jis pradėjo rimti. Galiausiai vėjas visai nurimo, o prasidėjus antram plaukimui jis buvo gūsingas ir viskas tapo savotiška loterija. Kas papuolė į tą vėją, suplaukė labai greitai, o kita dalis nespėjo finišuoti“, – savo pasirodymą komentavo J.Bernotas.

Kipro Štreimikio nuotr./Juozas Bernotas
Kipro Štreimikio nuotr./Juozas Bernotas

Jis pasidžiaugė, kad trečiajame plaukime vėjas vis dėlto išsilygino.

„Buvo kur kas geriau ir lengviau plaukti, bet apmaudu, jog antras plaukimas šiandien buvo toks beviltiškas ir pareikalavo labai daug jėgų, bet naudos jokios neatnešė. Gaila dėl to, nes pirmaja varžybų dieną irgi turėjau ne per geriausią plaukimą“, – sakė sportininkas.

Jis pasijuokė, kad antradienį Japonijoje pranešama apie gerą vėją, o ši diena burlentininkams – kaip tik laisvadienis.

„Dabar reikia gerai pailsėti, varžybos dar tik įpusėjo. Reikia išsimiegoti, atsigauti, padaryti treniruotę salėje su masažu ir vėl startuoti naujomis jėgomis“, – artimiausiais planais dalijosi sportininkas.

J.Bernotas dalyvauja jau trečiose olimpinėse žaidynėse. 2012 m. Londone kaunietis buvo dvyliktas, po keturių metų Rio – 26-as.

Burlenčių varžybose po dešimties plaukimų liks taip pat tik dešimt pretendentų į medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas