Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Universiteto diplomą pagaliau gavęs S.Bilis Europos čempionate taikys į medalį

Į Vilniaus oro uosto salę praėjusių metų pasaulio plaukimo čempionas Simonas Bilis žengė mūvėdamas Šiaurės Karolinos universiteto simbolika pažymėtą kepurėlę. Simboliška, tačiau būtent dėl užsitęsusių mokslų šioje aukštojoje mokykloje 24-erių metų panevėžietis negalėjo parodyti viso potencialo vasarą Budapešte vykusiose planetos pirmenybėse. Tačiau dabar viskas kitaip – studijos baigtos, diplomas kišenėje, o S.Bilis yra kupinas ryžto reabilituotis. Jau šią savaitę tai padaryti jis galės Danijos sostinėje vyksiančiame Europos čempionate.
Simonas Bilis
Simonas Bilis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Simono lagaminas, su kuriuo jis pirmadienio rytą išskrido į Kopenhagą, iki šiol papuoštas nuplyšusiu Vindzore vykusio pasaulio plaukimo čempionato lipduku.

Pernai Kanadoje S.Bilis daug kam netikėtai laimėjo auksą 100 metrų laisvu stiliumi distancijoje bei bronzą – perpus trumpesniame nuotolyje.

Šiose rungtyse lietuvis kovos ir Kopenhagoje.

Iš Jungtinių Valstijų Simonas grįžo užpraėjusį sekmadienį ir pastaruoju metu treniravosi gimtajame Panevėžyje.

„Šeštadienį gerklę suskaudo ir man. Su mama teko apsilankyti pas gydytojus, trečią dieną geriu antibiotikus. Bet sveikata sparčiai gerėja, gerklę atleido, vėl galiu kalbėti. Labai esu dėkingas daktarams, kurie padėjo“, – kalbėjo S.Bilis.

Sportininkas neslėpė, jog aukštojo mokslo diplomas jau kišenėje, tad visą dėmesį galima skirti vien tik plaukimui. Priminsime, jog per liepą vykusias planetos pirmenybes Budapešte panevėžietis buvo priverstas laikyti egzaminus.

„Pastaruosius keturis mėnesius pagaliau galėjau tik treniruotis ir galvoti vien tik apie plaukimą, buvo nepaprastai smagu“, – prisipažino plaukikas.

Tačiau apie tikslus Europos čempionate S.Bilis kalba rezervuotai.

„Konkrečių tikslų neišsikėliau. Keturi mėnesiai nėra tas laiko tarpas, per kurį labai gerai galėtum pasiruošti tokiam svarbiam startui. Bandėme gerinti tiek ištvermės, tiek greičio savybes, o kaip seksis, pamatysime“, – teigė S.Bilis.

Kas planetos čempioną tenkintų Europos čempionate?

„Jei iškovočiau medalį, būčiau patenkintas. O šiaip, norėčiau plaukti abiejuose finaluose“, – kalbėjo plaukikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas