Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putino parade pasirodęs Rusijos plaukikas gavo rėmėjų ir komandos sprigtą

Dukart olimpinis plaukimo čempionas Jevgenijus Rylovas sulaukė reakcijos, kai pasirodė Rusijos prezidento Vladimiro Putino palaikymo renginyje.
Jevgenijus Rylovas sulaukė „Speedo“ ir ISL antausių.
Jevgenijus Rylovas sulaukė „Speedo“ ir ISL antausių. / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusį penktadienį J.Rylovas buvo tarp Rusijos sporto žvaigždžių, kurios pasirodė ant scenos Lužnikų stadione.

Rusijos kariuomenei jau beveik mėnesį sprogdinant Ukrainos miestus ir žmones, ten vyko Vladimiro Putino rengtas propagandinis šou ir koncertas, skirtas Krymo okupacijos 2014 metais sukakčiai paminėti.

25 metų J.Rylovas, pernai Tokijo olimpinėse žaidynėse laimėjęs 100 ir 200 metrų plaukimo nugara rungtį, pasirodė su kostiumu, ant kurio buvo raidė Z – tai Rusijos kariuomenės karo Ukrainoje simbolis.

„Scanpix“ nuotr./Rusijos sporto žvaigždės dalyvavo V.Putino propagandiniame renginyje. Ant daugumos atletų aprangos matėsi Z raidė – dabar ji dažnai lyginama su A.Hitlerio laikų svastika.
„Scanpix“ nuotr./Rusijos sporto žvaigždės dalyvavo V.Putino propagandiniame renginyje. Ant daugumos atletų aprangos matėsi Z raidė – dabar ji dažnai lyginama su A.Hitlerio laikų svastika.

Į J.Rylovo pasirodymą parade Maskvoje greitai sureagavo jį rėmęs „Speedo“.

Plaukimų reikmenų milžinas paskelbė, jog iškart nutraukia sutartį su Rusijos plaukiku.

„Mes smerkiame karą Ukrainoje stipriausiai įmanomu būdu ir stovime išvien su Ukrainos žmonėmis ir mūsų sportininkais bei komandos draugais, nukentėjusiais per konfliktą“, – savo poziciją išreiškė „Speedo“.

Visame pasaulyje populiari plaukimo reikmenų gamintoja pažymėjo, kad visus likusius kontrakto su J.Rylovu pinigus skirs Ukrainos pabėgėliais besirūpinančiai agentūrai.

Netrukus J.Rylovas sulaukė dar vieno kirčio. Jį ir kitus Rusijos plaukikus suspendavo „Energy Standart“ komanda, kuriai J.Rylovas atstovavo nuo 2019 metų.

„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Rylovas
„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Rylovas

Pernai ISL čempionatą laimėjęs plaukimo klubas, įkurtas plaukimo lygos vadovo Ukrainos verslininko Konstantino Grigorišino, tokį sprendimą irgi priėmė dėl Rusijos sukelto karo.

Pranešdamas apie Rusijos plaukikų diskvalifikaciją „Energy Standart“ pažymėjo, kad sportininkai „gali nesuprasti tikrojo Rusijos kariuomenės vykdomo žiaurumo masto“.

Sulaukęs griežtos reakcijos, reagavo ir pats J.Rylovas.

Jis trečiadienį socialinėje erdvėje paskelbė, kad nedalyvaus 2022 metų pasaulio plaukimo čempionate, taip palaikydamas be tarptautinių varžybų paliekamus Rusijos sportininkus.

Skirtingai nei dauguma sporto šakų, dėl Rusijos sukelto karo pašalinusios Rusijos ir Baltarusijos sportininkus iš tarptautinių varžybų, Tarptautinė plaukimo federacija yra palikusi plyšį šių dviejų šalių atletams startuoti su neutraliu statusu – be vėliavos ir himno.

„Tikiu, kad prarasdamas dalyvius, sportas nustoja tobulėti, – rašė J.Rylovas. – Nesvarbu, kaip tai skambėtų, sportas negali judėti be talentingų varžybų dalyvių.

Federacijos turėtų padaryti išvadas, kokia kryptimi nori vystyti sportą ir ką norėjo pasiekti Pierre'as de Coubertinas, sukūręs olimpines žaidynes, kurios turėjo vienyti žmones.“

„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Rylovas sulaukė „Speedo“ ir ISL antausių.
„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Rylovas sulaukė „Speedo“ ir ISL antausių.

Olimpinės žaidynės iš tiesų buvo sukurtos vienyti žmones. Gyvus žmones.

Dėl Rusijos kariuomenės, kurią remia J.Rylovas, veiksmų Ukrainoje žuvo per 900 civilių ir mažiausiai 10 tūkst. kareivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas