Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vardan Jos: irkluotojas Saulius Ritteris

Geriausi Lietuvos sportininkai išliejo tonas prakaito, kad kuo geriau pasirengtų Tokijo olimpinėms žaidynėms. Per jas trys milijonai širdžių plaks stipriau dėl savo atletų, o jie padarys viską, kad didžiausiose sporto varžybose garbingai atstovautų savo mažytei šaliai. Specialiu projektu prieš žaidynes Tokijuje 15min pristato mūsų olimpiečius ir jų ryšį su Lietuva.
Saulius Ritter
Saulius Ritter / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Irkluotojui S.Ritteriui tai bus jau trečiosios olimpinės žaidynės.

Jis 2012-siais Londone, irkluodamas poroje su Rolandu Masčinsu, užėmė šeštąją vietą. Rio de Žaneire 2016-siais su Mindaugu Griškoniu laimėjo sidabrą.

Dukart Europos čempionas, dukart pasaulio čempionatų sidabro laimėtojas S.Ritteris Tokijo olimpinėse žaidynėse į valtį sės su Aurimu Adomavičiumi.

nuotr. LIF/Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius
nuotr. LIF/Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius

Tiesa, šis duetas buvo patvirtintas tik birželio viduryje, mat kelialapis į Tokiją buvo iškovotas Lietuvai, ne konkrečiai porai. Dėl to vyko daug bandymų ir svarstymų, bet galiausiai S.Ritterio ir A.Adomavičiaus duetas įrodė, kad šiuo metu yra pajėgiausias šalyje.

Pakeliui į Tokiją – S.Ritterio atsakymai į 15min klausimus.

Mylimiausia lietuviška šventė

Žolinės. Tai vasarą vykstanti, tradicinė lietuviška šventė. Labai gražios tradicijos ir istorija supa šią šventę.

Gražiausia Lietuvos vieta

Man gražiausia Lietuvos vieta yra Takai, kur ir gyvenu. Miestas yra gamtos apsuptyje, aplink daug ežerų, stovi nuostabi pilis. Patinka ir tradiciniai karaimiški valgiai.

Trakų TIC nuotr./Trakai
Trakų TIC nuotr./Trakai

Gražiausia Lietuvos daina

Nepasakyčiau, kad esu lietuviškos muzikos fanas, bet, pavyzdžiui, G&G Sindikato dainų dažnai pasiklausau. Jos ir įkvepiančios, ir gerai nuteikiančios. Išskirčiau šią grupę.

VIDEO: G&G Sindikatas - Muzika kuri saugo [Official Video]

Svarbiausias žmogus arba žmonės

Neabejoju, kad, kaip ir visiems, artimieji yra patys brangiausi ir artimiausi. Jie mus palaiko, daro įtaką mūsų gyvenime. Taip pat išskirčiau žmones, kurie padeda man pasiekti savo tikslų, tai – treneris, kolegos, komandos nariai, antroji pusė.

Lietuvos tikėjimas

Esu krikštytas, tikiu Dievu, bet nesu sekmadieninis bažnyčių lankytojas. Tikrai nevengiu ir maldą sukalbėti, jei noriu nusiraminti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Ritter
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Ritter

Lietuvos istorijos didvyris

Didvyrių yra labai daug, negaliu vieno išskirti. Turbūt paminėčiau Valdą Adamkų, nes jis labai palaikė sportininkus, kai Lietuva susigrąžino nepriklausomybę. Jis darė labai didelę įtaką.

Lietuvos asmenybė, su kuria norėtum pavakarieniauti

Gal vėl paminėčiau V.Adamkų. Norėčiau pasidomėti jo patirtimi, paprašyčiau patarimų kai kuriais aspektais, būtų įdomu išgirsti, kaip jis mato šių dienų situaciją.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus

Skaniausias lietuviškas patiekalas

Šaltibarščiai. Vasarą per Žolines galima valgyti, kai karšta (juokiasi). Dar ir šakotis! Jei šviežias, tai nieko geresnio nesugalvosi.

Ryškiausi tavo sporto šakos idealai?

Aišku, mūsų irkluotojų istorijoje buvo tokių, kuriuos ėmiau kaip pavyzdį, kai augau, kai buvau jaunas. Mačiau gyvai kaip treniravosi ir varžybose dalyvavo Einius Petkus, pažinojau jo kolegą Juozą Bagdoną, su kuriuo jie iškovojo didžiulių pergalių. E.Petkus ir kaip asmenybė, ir kaip sportininkas buvo man pavyzdys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Einius Petkus
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Einius Petkus

Yra sportininkų, kurie demonstravo labai aukštus rezultatus dar prieš nepriklausomybės laikus, kaip Zigmas Jukna – olimpinio sidabro medalininkas. Taip pat Sidnėjuje bronzą laimėjusios Birutė Šakickienė ir Kristina Poplavskaja, man pradedant irkluoti jos laimėjo apdovanojimus ir buvo pavyzdžiai mums.

Kita žavinti sporto šaka

Mano brolis daug žaidė krepšinį, tad jo rungtynes stebėdavome, taip pat rinktinės kovas. Galiu pripažinti, kad žavėdavomės Lietuvos rinktinės žaidimu tiek olimpinėse žaidynėse, tiek kituose turnyruose. Tai, kaip krepšininkai nešė mūsų valstybės vėliavą, buvo pavyzdys visiems.

Įdomiausia lietuviška knyga arba filmas

Man labiausiai patikęs Lietuviškas filmas – „Tarp pilkų debesų“. Tai sukrečianti istorija apie lietuvių jauną šeimą, kuri buvo 1941 metais sovietų okupantų ištremta į Sibirą.

Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“
Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“

Geriausia lietuviška prekė

Mineralinis vanduo „Vytautas“. Dėl savo skonio ir mineralų.

Dešimt brangiausių lietuviškų žodžių

Pagarba, meilė, supratimas, draugystė, padėka, šypsena, džiaugsmas, ištikimybė, aistra, valia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito