Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 03

Viltys – į klastingos ligos ir nurašymo nepalaužtą merginą: „Ji gali iškovoti medalį“

Paryžiaus olimpinės žaidynės įžengė į antrąją savaitę, bet Lietuva vis dar laukia savo pirmojo medalio. Daugkartinis Europos ir pasaulio čempionas įsitikinęs, kad jį galim iškovoti jau šiandien. Viltis jis deda į prieš žaidynes mažai linksniuotą merginą.

Turbūt nė viename Lietuvos medalių viltis olimpinėse žaidynėse prieš jų pradžią apžvelgusiame straipsnyje ar tinklalaidėje negirdėjote jos vardo.

Bet jau šiandien ji gali tapti pirmąja, sužibsiančia kažkurio iš tauriųjų metalų spalva Paryžiuje.

28-erių Viktorija Senkutė tarsi viesulas praskriejo pirmuosius tris etapus olimpinėse žaidynėse ir sieks savo didžiausio karjeros triumfo olimpiniame Vero prie Marnos kanale.

Laimėjusi atrankos ir ketvirtfinalio plaukimus bei nusileidusi tik Tokijo olimpinei čempionei Emmai Twigg pusfinalyje, lietuvė mėgins išlaikyti tempą ir lemiamoje distancijoje.

Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Viktorija Senkutė
Kipro Štreimikio/LTOK nuotr./Viktorija Senkutė

11.18 val. prasidėsiančiame finale V.Senkutė bandys tapti pirmąja medalį iškovojusia Lietuvos sportininke Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Nors dar prieš savaitę jos vardą žinojo mažai akademiniu irklavimu mažiau besidominčių žmonių, dabar į V.Senkutę bus nukreiptos beveik trys milijonai porų akių.

Labai įdėmiai jos pasirodymą olimpiniame kanale stebės ir Rolandas Maščinskas. 2012 m. Londono olimpinių žaidynių dalyvis 15min laidoje PARYŽIUS'24 išreiškė tikėjimą naujai užgimusia Lietuvos olimpine viltimi.

„Visiems stebintiems tai, kad Viktorija pateko į finalą, gal buvo staigmena, bet manęs asmeniškai tai nenustebino, – sakė karjerą baigęs irkluotojas. – Ji iškovojo olimpinį kelialapį būdama finale praėjusiais metais (pasaulio čempionate – aut. past.). Ji tikrai verta to finalo, tai nėra netikėtumas. Ji per metus padarė labai didelę pažangą. Tai – pagrindinė viltis visos Lietuvos ir mūsų irklavimo.

Ši mergina gali iškovoti olimpinį medalį.“

VIDEO: PARYŽIUS'24: netikėta medalių viltis, krepšininkų blyksniai ir Airinės ašaros

V.Senkutės istorija neeilinė.

Jai teko kautis ne tik su varžovėmis, bet ir su klastinga liga bei ją nurašiusiais funkcionieriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi