Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žilvinas Ovsiukas palieka plaukimo rinktinės vyr. trenerio pareigas ir pasiners į kitą veiklą

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynės Lietuvos plaukimo rinktinei buvo labai nesėkmingos. Rūta Meilutytė neapgynė čempionė titulo ir liko be medalio, Giedrius Titenis taip ir nepateko į finalą, o garbę apgynė tik Simonas Bilis. Po Rio žaidynių komandoje bus daug pasikeitimų, visų pirma – išeina vyr. treneris Žilvinas Ovsiukas. Tiesa, Jono Ruddo išgirtas specialistas šį žingsnį buvo suplanavęs jau prieš žaidynes.
Žilvinas Ovsiukas
Žilvinas Ovsiukas / Vytauto Dranginio nuotr.

Tik du iš šešių Lietuvos plaukikų Rio įvykdė federacijos iškeltus tikslus – tai Andrius Šidlauskas ir Simonas Bilis. Abu dalyvavo pirmosiose olimpinėse žaidynėse.

S.Bilis tapo vieninteliu visos rinktinės plaukiku, pagerinusiu savo asmeninį rezultatą arba pasiekusiu Lietuvos rekordą. 22 metų JAV besitreniruojantis panevėžietis padarė abu šiuos dalykus.

„Prisiimu visą atsakomybę už komandos pasirodymą. Sportininkas tik atsistojęs ant bokštelio prieš startą tampa atsakingas už save. Iki tol dirba visa komanda.

Dėl to teks daug analizuoti kartu su asmeniniais sportininkų treneriais, su kitais kartu dirbusiais žmonėmis, daug išvadų padaryti. Nes tai mums nebuvo paprasta olimpiada. Tai buvo iššūkis. Ne tik mums – visai Europai. Olimpinės žaidynės pirmą kartą vyko Pietų Amerikoje, klimatas kitas – dabar čia žiema. Prisideda ir laiko skirtumas. Viskas buvo pirmą kartą, turime apie ką pagalvoti. Nėra taip lengva iškart nuspręsti, kas buvo gerai, kas ne.

Vytauto Dranginio nuotr./Žilvinas Ovsiukas
Vytauto Dranginio nuotr./Žilvinas Ovsiukas

Procesas buvo rimtas, dirbome labai daug. Turime čia geriausių savo plaukikų komandą. Ir, manau, turėsime pamoką ir ruoštis kitoms olimpinėms žaidynėms turėsime daugiau žmonių. Asmeniškai taip pat galiu prisiimti atsakomybę dėl Giedriaus Titenio, savo auklėtinio, pasirodymo“, – kalbėjo Ž.Ovsiukas.

Plaukimo specialistas jau prieš olimpines žaidynes buvo nusprendęs, kad joms pasibaigus paliks rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas. Taip pat nebedirbs ir su Giedriumi Titeniu, kuriam tikisi surasti trenerį iš užsienio.

Ž.Ovsiukas negalėjo išduoti, kur kitą sezoną treniruosis G.Titenis, tačiau tai bus ne Lietuva. Plačiau apie tai žadėjo papasakoti, kai bus pasirašyta sutartis.

Prisiimu visą atsakomybę už komandos pasirodymą.

„Linkiu Giedriui patekti į tą komandą, į tą projektą. Ir, jei pavyks surinkti biudžetą, dar pamatysime jo rezultatų. Nes pasaulio treneriai jį žino, priimtų bet kuris klubas. Su kuo kalbėjau dabar, jis tiki sportininko galimybėmis. Ir Giedrius yra užsibrėžęs sau tikslų“, – paslapčių per anksti neišdavė Ž.Ovsiukas.

Tris olimpinius ciklus su Lietuvos plaukikais dirbęs Ž.Ovsiukas iš federacijos išeina, nes nori naujų iššūkių. Plaukimo treneris dabar pasiners į kabinetinį darbą – dirbs Anykščių sporto mokyklos vadovu.

„Jau tris olimpinius ciklus atidirbau, radau puikią galimybę save išreikšti kitoje srityje“, – nauju iššūkiu džiaugėsi plaukimo specialistas.

Lietuvos plaukikų pasirodymas Rio
Sportininkas Rungtis Keltas
tikslas
Laikas
prieš Rio
Užimta
vieta
Parodytas
laikas
Rūta Meilutytė 100 m krūtine 1-3 vt. 1:05.64 7 1:06.35
1:06.44
1:07.32
Danas Rapšys 100 m nugara 12-16 vt. 54.07 24 54.40
Danas Rapšys 200 m nugara 6-11 vt. 1:56.72 21 1:59.58
Andrius Šidlauskas 100 m krūtine 16-24 vt. 1:00.53 23 1:00.59
Giedrius Titenis 100 m krūtine 3-8 vt. 58.96 10 59.90
59.80
Giedrius Titenis 200 m krūtine 12-16 vt. 2:10.32 22 2:12.13
Simonas Bilis 50 m laisv. st. 12-16 vt. 22.10 8 22.01 (LT rekordas)
21.71 (LT rekordas)
22.08
Simonas Bilis 100 m. laisv. st. 9-16 vt. 48.64 30 49.16

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas