Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Makedonijos pralaimėjimas šokiravo Predragą Samardžiskį: „Klydome galvodami, jog esame grupės favoritai“

Per didelis pasitikėjimas savo jėgomis olimpiniame atrankos turnyre Makedonijai pakišo koją. Jau pirmąją turnyro dieną, Europą sezono žemyno čempionate stebinę makedonai, nusileido Angolai. „Padarėme tokią pat klaidą, kaip praėjusiais metais mūsų varžovai“, – prisipažino „Lietuvos ryte“ rungtyniaujantis vidurio puolėjas Predragas Samardžiskis.
Predragas Samardžiskis stebi varžovo dėjimą
Predragas Samardžiskis stebi varžovo dėjimą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 F-16 naikintuvai

Angolos krepšininkai taikliais metimais makedonus į neviltį varė nuo pirmųjų susitikimo minučių. Nors trečiojo kėlinio pradžioje komandas skyrė 17 taškų, Makedonija nepasidavė ir keliskart grėsmingai priartėjo nuo varžovų. Visgi rasti jėgų pergalei nepakako. „Angolos puolimas mus tiesiog nužudė“, – tiesiai šviesiai rėžė P.Samardžiskis.

„Angola pataikė fantastiškus metimus, mes buvome bejėgiai. Mums trūko agresyvumo, ypač gynyboje, nors tai buvo mūsų „arkliukas“. Negaliu paaiškinti tai, kas nutiko. Esu šokiruotas“, – Lietuvos žiniasklaidai nusivylimo neslėpė makedonas.

Negaliu paaiškinti tai, kas nutiko. Esu šokiruotas.

Aukštaūgis neabejojo, kad nesėkmę lėmė pernelyg didelis tikėjimas pergale: „Neįvertinome varžovų ir padarėme tokią pat klaidą, kaip praėjusiais metais mūsų varžovai. Galvojome, kad esame grupės favoritai ir lengvai laimėsime abejas rungtynes.“

Dviejų pergalių Makedonija G grupėje neturės. Greičiausiai nelaimės ir grupės varžybų. Mažiau nei po 24 valandų jų lauks antrasis mačas olimpinėje atrankoje. P.Samardžiskis puikiai supranta, koks sunkus kelias jo komandos dabar lauks Karakase.

„Lieka rungtynės su Naująja Zelandija, bet mūsų situacija yra labai sunki. Laiko atsigauti ir pasirengti bus nedaug. Jei leisime varžovams taip mesti, kaip šiandien, neturėsime jokių šansų. Privalome pasimokyti iš savo klaidų“, – įsitikinęs P.Samardžiskis.

„Dar ne viskas baigta. Jei šypsosis sėkmė, pateksime į kitą etapą. Jei Rusija užims pirmą vietą, tada bus žvėriškai sunku. Žinome, kaip žaisti prieš rusus, bet rusai, yra šio turnyro favoritai. Turime ištaisyti klaidas. Jei ne šiems metams, tai bent kitų metų Europos čempionatui“, – teigė krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas