Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Javtokas: besimaivantis Greivisas Vasquezas mums suteikė dar daugiau motyvacijos

„Mes buvome geresni ir manau, jog rytoj taip pat būsime geresni. Laimėjome pelnytai“, – pirmąja pergale olimpinėje atrankoje džiaugėsi Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.
Greivisas Vasquezas
Greivisas Vasquezas / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

Lietuvos krepšininkai nepaliko vilčių audringai palaikomiems šeimininkams iš Venesuelos ir įveikė juos aštuoniolikos taškų skirtumu. 

„Pergalę lėmė geras nusiteikimas ir gera pradžia. Buvo duobelių ir klaidų, kurias venesueliečiai išnaudojo, bet mes visas rungtynes išlikome susikaupę. Solidžiau žaidėme puolime, neskubėjome, Linui šiandien krito, ieškojome jo ir jis savo progas išnaudojo“, – po rungtynių kalbėjo vidurio puolėjas. 

Greivisas Vasquezas įvairiausiais mostais ir gestais nuolat ragino žiūrovus palaikyti Venesuelą. Kaip jūsų akimis atrodė šis komandos lyderis?

– Holivudas būna visur, gal jam patinka maivytis ir taip užvedinėti publiką. Toks jų darbas. Mes norėjome išeiti, sužaisti, laimėti ir tą padarėme. 

– Ar Venesuelos lyderio išsišokimai sukėlė papildomo sportinio pykčio?

– Žinoma, mums tai suteikė motyvacijos. Kai sėdi ant suolo ir matai tokį klouną, kuris maivosi prieš žiūrovus, sportinio pykčio atsiranda dar daugiau.   

– Arenos viršuje rinktinę palaikė apie šimtas sirgalių iš Lietuvos. Ar girdėjote jų palaikymą?

– Žinoma, kaip galime negirdėti, banaliai pasakysiu, kad ir kur benuvažiuotumėme, mes juos girdime ir matome. O tai žvėriškai padeda.

– Per pirmąsias tris minutes varžovai neįmetė nė taško. Prieš mačą akcentavote, kaip svarbu gerai sužaisti pradžią.

– Tai buvo pagrindinis tikslas – neleisti varžovams užsivesti. Žinojome, kad ant karštų emocijų jie gali mums primėtyti. Nenorėjome to. Iš karto užpuolėme ir stengėmės išlaikyti tempą. Norėjome iš karto nukirsti galvą, kad nebūtų tampymosi paskutinėmis sekundėmis (šypsojosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas