Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savimi neabejojantis Linas Kleiza: žinau, kada turiu pasiekti geriausią formą

Septyni tikslūs dvitaškiai, keturi tritaškiai, 28 taškai ir solidus žaidimas, padėjęs Lietuvos krepšinio rinktinei iškovoti pirmąją pergalę olimpinėje atrankoje. Linas Kleiza įrodė, kad gali būti lyderiu tuomet, kai komandai to labiausiai reikia.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

„Pademonstravome gerą žaidimą, ypač puolime. Gynyba taip pat buvo nebloga, bet padarėme per daug klaidų, kurias varžovai išnaudojo mesdami laisvus metimus. Dar buvo nesusikalbėjimo, todėl reikia gerinti žaidimą. Nors sužaidėme neblogai, yra ką tobulinti“, – įsitikinęs puolėjas.

100:82 – tokiu rezultatu Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė šeimininkę Venesuelą ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę.

– Šiandien buvote tikras komandos lyderis, nors pasirengimo cikle tokio gero žaidimo nedemonstravote. Kas pasikeitė? – paklausėme L.Kleizos.

– Pasirengiamasis etapas ir yra pasirengiamasis etapas. Ne pirmi metai atstovauju rinktinei, todėl suprantu, kada turiu ateiti į formą ir kada reikia pradėti demonstruoti gerą žaidimą. 

– Su žymiausiu Venesuelos žaidėju Greivisu Vasquezu kartu mokėtės JAV. Jis nustebino savo elgesiu aikštėje?

– Jis toks žmogus, turintis Pietų Amerikos mentalitetą. Dėl to jis ir yra geras bei daug pasiekęs žaidėjas. Greivisas nėra supertalentingas, nėra greitas ir neišsiskiria atletiškomis savybėmis. Bet nuo mažų dienų jis buvo įžūlus ir nuo to laiko nepasikeitė.

– Kas vyko paskutinėmis sekundėmis, kuomet aikštėje matėme ginčus per minutės pertraukėlę?

– Manau, jų treneris nesuprato, kur atsidūrė. Nebuvo juk taip, kad norėtume pažeminti ar įžeisti komandą, čia ne NBA. Ėmėme minutės pertraukėlę, nes galvojome apie taškų skirtumą. Emocijos prasiveržė, juk neaišku, kaip viskas klostysis toliau, bet jų treneris to nesuprato. 

– Kalbėjote angliškai, todėl Ericas Musselmanas turėjo jus suprasti.

– Mane jis tikrai suprato, bet tikiuosi ateityje jis manęs netreniruos (juokiasi). 

– Dabar laukia mačas su Nigerija. Kokie bus pagrindiniai akcentai?

– Turėsime žaisti protingai. Tai – ypatingai atletiška komanda, bet stengsimės kontroliuoti tempą, nedaryti klaidų, žaisti vieningai. Atletiškumu nelaimėsime, reikės laimėti galva. 

Antrąjį mačą olimpiniame atrankos turnyre Lietuva žais rytoj prieš Nigeriją, 00.30 val. Lietuvos laiku.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas