Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

18-metė Rusijos olimpinė čempionė prabilo apie galimą karjeros pabaigą

Pekino žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo čempionė Ana Ščerbakova užsiminė, kad gali baigti karjerą, nors jai tesuėjo 18 metų.
Ana Ščerbakova
Ana Ščerbakova / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ana Ščerbakovai tai buvo geriausias sezonas per karjerą.

Vasarį Rusijos dailiojo čiuožimo talentė iškovojo olimpinį aukso medalį Pekine, ten aplenkusi ir dopingo istorijos sutrikdytą savo tautietę Kamilą Valijevą.

Be to, šiais metais A.Ščerbakova pelnė ir Europos čempionato sidabrą, taip dar labiau papuošusi savo kolekciją, kurioje jau buvo 2021 metų pasaulio čempionato auksas ir 2020 metų Europos pirmenybių sidabras, o taip pat daugybė kitų varžybų prizų, tarp jų ir Rusijos nacionalinių pirmenybių nugalėtojos trys titulai.

Pirmadienį Rusijos čiuožėjai suėjo 18 metų, bet ji prabilo apie galimą karjeros pabaigą.

„Dabartiniu momentu norisi pailsėti, bet nežinau, kaip bus dėl kito sezono, – sakė A.Ščerbakova po varžybų Saranske praėjusį savaitgalį. – Kol kas, manau, ne tik pas mane taip viskas susijaukę.

Niekas nežino, kas mūsų laukia, todėl žiūrėsiu pagal situaciją. Kol kas tiesiog norisi pailsėti po šio sezono ir sugrįžti į save. Sezonas nors ir buvo sėkmingas, su ryškiomis akimirkomis, bet tuo pačiu ir mums visiems sudėtingas. Norisi iškvėpti, o tada jau priimti sprendimus, kai artės kitas sezonas.“

Šiuo metu Rusijos čiuožėjams, kaip ir daugumai visų kitų sporto šakų atstovams, draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose – tai sankcijų dalis Rusijai, užpuolusiai Ukrainą ir ten ilgiau nei mėnesį vykdančiai brutalų karą.

Paklausta, ar gali sprendimui atsiliepti miglota ateitis dėl dabartinės padėties, A.Ščerbakova palinksėjo: „Taip“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Ščerbakova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anna Ščerbakova

Kita vertus, ne visus tokios mintys nustebino.

„Koks dar siurprizas? Jos visos tokiame amžiuje baigia karjerą, – apie pastaraisiais metais dar paauglystėje pasitraukti iš čiuožimo nusprendusias talentingas Rusijos čiuožėjas priminė olimpinė čempionė Irina Rodnina. – Bet aš ją žinau tik pagal pasirodymą varžybose. Pažiūrėsime, kaip bus toliau.“

VIDEO: Rusijos karo Ukrainoje pasekmės – Mariupolio daugiabučiai tapo nebeatpažįstami

Savaitgalį A.Ščerbakova varžėsi Saranske surengtose varžybose, kurias dėl sankcijų svetur dalyvauti negalintys rusai surengė saviems.

Komandinėse varžybose A.Ščerbakovos komanda propagandiniu pavadinimu „Raudonoji mašina“ laimėjo, o asmeninėse įskaitoje aukščiausiai įvertinti buvo jos ir K.Valijevos pasirodymai: laisvojoje programoje A.Ščerbakova surinko 176,12 balo, o Marko Kondratiuko komandai atstovavusi K.Valijeva – 173,88.

Trumpojoje programoje laimėjo 15-metė K.Valijeva (83,63 balo), o A.Ščerbakova buvo antra (82,90).

VIDEO: Jautri protesto žinutė: minia Lenkijoje sugulė ant žemės, simbolizuodama Ukrainoje žuvusius civilius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas