Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2014 metų Sočio žiemos olimpinių žaidynių fakelui teks įveikti rekordinę kelionę

2014 metų Sočio žiemos olimpinių žaidynių ugnis turės įveikti net 65 tūkstančius kilometrų – ji apsilankys Šiaurės ašigalyje ir kosmose, per vykusį pasiruošimo olimpiadai pasitarimą informavo „Sočio-2014“ žaidynių organizacinio komiteto pirmininkas Dmitrijus Černyšenka.
Perduodama olimpinė ugnis
Perduodama olimpinė ugnis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Spalio 6-ąją olimpinė ugnis atkeliaus į Maskvą ir pradės pačią ilgiausią žaidynių istorijoje estafetę, kuri truks 23 dienas, 65 tūkst. kilometrų – tai pusantro ekvatoriaus ir aplankys beveik 3 tūkstančius vietovių. Mes paruošę daug įdomių projektų, kurie leis parodyti visą mūsų šalies įvairiapusiškumą. Bus įdomių dalykų, tokių, kaip ugnies transportavimas į Šiaurės ašigalį. Mes pasirašėme sutartį su „Roskosmosu“, kad olimpinis fakelas bus nuskraidintas į kosmosą“, – pareiškė D. Černyšenka.

Jis priminė, kad olimpinės ugnies uždegimo ceremonija Olimpe vyks rugsėjo 29 dieną.

Po Sočio žiemos olimpinių žaidynių prasidės parolimpinės ugnies estafetė, kuri taip pat žada būti įspūdinga bei per 10 dienų aplankys 46 Rusijos miestus.

D. Černyšenka pranešė, kad nuo rugsėjo 1-osios prasidės olimpiados atidarymo bei uždarymo ceremonijos. Jau paruoštos ceremonijų koncepcijos ir pasiruošimo grafikas, aprūpintas finansavimas. Masinių scenų repeticijos olimpiniame stadione prasidės ateinančių metų sausio 11 dieną.

Organizacinio komiteto pirmininkas tai pat pareiškė, kad rugsėjo mėnesį prasidės bilietų į žiemos olimpines žaidynes Sočyje pardavimo antrasis etapas.

Pasak D. Černyšenkos, pirmasis bilietų į olimpiadą pardavimo etapas, kuris baigėsi gegužę, buvo sėkmingas. Jo metu realizuota daugiau nei pusė visų bilietų.

Rugsėjo 27-ąją Sočio forumo metu startuos ir bilietų pardavimas į parolimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento