Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Golovkina pakartojo geriausią karjeros rezultatą, auksas – Belgijos čiuožėjai

Kaune vykstančiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate šeštadienį medalius išsidalino moterų varžybų dalyvės.
Aleksandra Golovkina
Aleksandra Golovkina / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos atstovė Aleksandra Golovkina trumpojoje programoje ketvirtadienį surinko 55,80 balo (geriausias rezultatas karjeroje) ir tarp 33 sportininkių buvo 15-a.

Šeštadienį laisvojoje programoje Didžiojoje Britanijoje besitreniruojanti 25 metų vilnietė pelnė 99,36 balo ir iš viso čempionate sukaupė 155,16 balo. Tai lėmė galutinę 16-ąją vietą Europos čempionate. Tuo pačiu sportininkė pakartojo geriausią savo rezultatą, kuris buvo pasiektas 2016 metais.

A.Golovkina ant ledo pasirodė dešimtoji, antroje iš keturių finalinės sportininkių grupės dalyje ir savo laisvąją programą atliko pagal kompozitoriaus Guy Farley sukurtą „My reason“ garso takelį filmui „Modigliani'. Penkis pirmuosius šuolius atliko be klaidų, bet paskutiniai du nepavyko.

„Jaudulio buvo labai daug, daug daugiau nei trumpojoje programoje. Buvo kur kas daugiau žmonių ir visi labai šiltai palaikė. Dėl to buvo labai gerai, bet kartu ir labai drebėjau. Susijaudinimo buvo tikrai per daug. Nepaisant to, savo čiuožimu esu labai patenkinta. Paskutiniai du šuoliai nepavyko, bet visa kita atlikau gerai. Bendrai, man atrodo, kad tai buvo vienas geriausių mano pračiuožimų šiais metais“, – po savo pasirodymo teigė A.Golovkina.

A.Golovkinai tai buvo penktasis Europos čempionatas karjeroje. Vilnietė prieš tai dalyvavo 2015 m. pirmenybėse Stokholme (19 vieta), 2016 m. čempionate Bratislavoje (16 vieta), 2020 m. renginyje Grace (26 vieta) ir 2022 m. varžybose Taline (22 vieta).

Europos čempione pirmą kartą tapo Belgijos sportininkė Loena Hendrickx. 24-erių sportininkė laisvojoje programoje pelnė 138,59 balo, iš viso sukaupė 213,25 balo ir užtikrintai užėmė pirmąją vietą.

Antra liko Sakartvelui atstovaujanti rusė Anastasija Gubanova (137,56 balo laisvojoje programoje; 206,52 – bendrojoje įskaitoje), trečia – belgė Nina Pinzaronne (132,59; 202,29).

Šeštadienį ant ledo „Žalgirio“ arenoje dar iščiuoš dvi Lietuvos šokių ant ledo poros – Saulius Ambrulevičius su Allison Reed bei Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala. Jie dalyvaus nuo 18.30 val. vyksiančiose laisvosios programos varžybose.

Po trumposios programos S.Ambrulevičius ir A.Reed (80,73 balų) užima trečiąją vietą. Prieš ketvirtąją vietą užimančią Prancūzijos porą Jevgeniją Loparevą ir Geoffrey Brissaud mūsiškiai turi 2,26 balo pranašumą. Varžybose pirmauja Europos čempionų titulus ginantys italai Charlene Guinard ir Marco Fabbri (86,80) bei vicečempionai britai Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (85,20).

D.Kizala ir P.Ramanauskaitė žengia 20-ti (60,76).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas