Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Sereikaitė pasaulio greitojo čiuožimo trumpuoju taku čempionate užėmė 16-ąją vietą

Vengrijoje vykstančiame pasaulio greitojo čiuožimo trumpuoju taku čempionate šešioliktąją vietą 500 m sprinto rungtyje užėmė vienintelė Lietuvos atstovė aštuoniolikmetė Agnė Sereikaitė.
Agnė Sereikaitė
Agnė Sereikaitė / LGČA nuotr.

Šeštadienį atrankos varžybose lietuvė trečiajame čiuožime distanciją įveikė per 44,966 sekundės ir užėmė trečiąją vietą bei kaip greičiausia trečiojoje pozicijoje likusi čiuožėja pateko į aštuntfinalį.

Pirmajame aštuntfinalio čiuožime A.Sereikaitė sugaišo 44,913 sekundės ir liko ketvirta, tačiau jai sutrukdžiusi vengrė Andrea Keszler buvo diskvalifikuota, o lietuvė pateko į ketvirtfinalį, kur liko ketvirta (44,545 sek.) tarp penkių ketvirtojo čiuožimo dalyvių.

Šios rungties pasaulio čempione tapo olimpinė čempionė kinė Meng Wang (43,718), sidabras atiteko korėjietei Seung-Hi Park (43,852 sek.), bronza – kitai kinei Kexin Fan (44,202 sek.).

Pirmojoje rungtyje – 1500 m distancijoje – penktadienį ketvirtajame atrankos čiuožime lietuvė buvo diskvalifikuota ir bendroje įskaitoje su čeke Katerina Novotna bei olande Yara Van Kerkhof pasidalijo 42-ąją poziciją, o bendroje įskaitoje su 61-u tašku pakilo į 33-ąją vietą.

Sekmadienį A. Sereikaitė turėtų startuoti 1000 m nuotolyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento