Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apie A.Lukašenką ir Baltarusiją aštriai pasisakęs D.Kasparaitis sulaukė grasinimų

Dar visai neseniai Lietuvos ledo ritulio legenda Darius Kasparaitis pareiškė, kad Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) priėmė teisingą sprendimą perkeldama šiemetines planetos pirmenybes iš politinių neramumų krečiamos Baltarusijos. Po šių pareiškimų lietuvis sulaukė netgi grasinimų.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie tai JAV šiuo metu gyvenantis D.Kasparaitis prasitarė duodamas interviu by.tribuna.com.

Ji prisipažino, kad ne visai korektiškai pasielgė padėtį Baltarusijoje palyginęs su karu Čečėnijoje, tačiau vis tiek laikėsi savo nuomonės dėl Aliaksandro Lukašenkos politikos ir šioje šalyje vykstančių įvykių.

„Karo Baltarusijoje nėra, tačiau tuo pat metu naikinami žmonės, piliečiams neleidžiama reikšti nepasitenkinimo. O tai taip pat galima laikyti didžiuliu nusikaltimu, – įsitikinęs 48-erių elektrėniškis – Galiu tik pasikartoti – pritariu IIHF tarybos sprendimui. Kol šalyje nėra tvarkos, kol Minske vyksta susidūrimai su saugumiečiais, protestai ir sulaikymai, neįsivaizduoju, kaip būtų galima kviesti turistus bei užtikrinti komandų ir svečių saugumą Baltarusija galės rengti čempionatą kitu laiku, kai viskas nurims.“

D.Kasparaitis neslėpė, kad po šių savo pareiškimų sulaukė ir ne visai malonios reakcijos. Anot legendinio ledo ritulininko, kai kurios žinutės buvo ne tik įžeidžiančios, bet ir grasinančios.

„Pačioje Lietuvoje mane irgi ne kartą kritikavo, jog esu parsidavėlis, nes žaidžiau už Rusijos rinktinę. Visose šalyse yra kvailių. Dabar taip pat gaunu bjaurių ir grasinančių žinučių, bet galiu pasakyti, kad visada gerbiau Lietuvą, Rusiją, Baltarusiją“, – kalbėjo D.Kasparaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas