Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie karjeros pabaigą paklaustas Dainius Zubrus: „Niekada nesakau „niekada“

Lietuvos ledo ritulio rinktinei debiutas pasaulio čempionato IA divizione nenusisekė. Per penkerias rungtynes vieną pergalę iškovoję lietuviai liko paskutinėje šeštoje vietoje ir kitais metais grįš į trečią pagal pajėgumą IB divizioną.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lemiamose rungtynėse Lietuvos ledo ritulininkai neatsilaikė prieš NHL žvaigždės Anže Kopitaro vedamą Slovėnijos rinktinę 0:9.

„Viskas kartu susidėjo – ir nuovargis, ir patirties trūkumas. Nežinau kodėl, bet šiandien darėm tikrai daug klaidų. Žaidėme prieš stiprią komandą ir kai darai tiek klaidų, toks varžovas primuš daug įvarčių ir padarys tai, ką padarė šiandien, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Dainius Zubrus. – Kaip bebūtų, žiūriu į ateitį. Jaunimas auga, manau, kad esame geresnė komanda nebuvo buvome prieš metus. Kaip bebūtų, žvelgiant toliau į ateitį, turnyru esu patenkintas.“

Pačiūžų ant vinies dar nekabina

Lietuvos rinktinei antrą kartą šiame čempionate teko žaisti po ankstesnių rungtynių praėjus mažiau negu parai.

„Neieškau pasiteisinimų dėl tvarkaraščio ir nenoriu kažkam versti bėdos dėl mūsų pralaimėjimo. Esame tokie, kokie esame. Mes kovojome, stengėmės. Esu patenkintas, kad pavyko iškovoti pergalę prieš Pietų Korėją. Parodėme, kad esame komanda su charakteriu. Vyrai yra kovotojai, – teigė D.Zubrus. – Apibendrinant čempionatą, esu patenkintas. Aišku, norisi geresnio rezultato ir nesinorėjo taip kaip šiandien baigti čempionato. Bet mes augam ir tai rodo jaunimo tobulėjimas. Mūsų komandos vidurkis 22-23 metai. Jeigu dar mane į tribūnas pasodintų, tai vidurkis būtų 20 metų (juokiasi). Čia ko gero jauniausia rinktinė, kada nors žaidusi tokiame turnyre.“

Esame tokie, kokie esame

Paklaustas ar tai buvo jo paskutinės rungtynės Lietuvos rinktinėje, birželio mėnesį 41-ą gimtadienį švęsiantis D.Zubrus negalėjo atsakyti.

„Praėjusiais metais sakiau, kad šiais metais jau nežaisiu. Bet dabar stoviu čia. Aš niekada nesakau „niekada“. Nežinau, dabar aš tikrai neplanuoju, kas bus ateityje. Laikas parodys, kaip aš jausiuosi, kokioje sportinėje formoje būsiu. Dabar noriu pailsėti“, – sakė garsiausias Lietuvos ledo ritulininkas.

Sieks išlaikyti rinktinės trenerių štabą

Klaustukas lieka ir dėl Lietuvos rinktinės trenerių štabo, kuriam šiais metais vadovavo kartu su D.Zubrumi NHL lygoje žaidęs kanadietis Danielis Lecroix.

„Aš labai norėčiau, kad treneriai sugrįžtų ir kitais metais. Jie puikiai dirbo. Mačiau žaidėjų progresą. Mėnesį praleidome kartu ir nuo pirmos treniruotės, galbūt išskyrus šiandienos rungtynes, matėsi, kad žaidimas gerėja.

Ar tau 40 metų, ar 20 metų, visi turėjo savo rolę. Treneriai ir žaidėjai sukūrė gerą atmosferą komandoje, buvo „fainas“ laikas. Jeigu sugebėsime sugrąžinti trenerius, tai būtų labai labai gerai, – tvirtino asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidento pareigas einantis D.Zubrus. – Tik nežinau ar pavyks juos išlaikyti. Danielis siekia grįžti į NHL.

nuotr. Marato Akimzhanovo/Lietuva –Slovėnija
nuotr. Marato Akimzhanovo/Lietuva –Slovėnija

Palinkėsiu jam to, bet tuo pačiu ir ne visai palinkėsiu. Nes jeigu jis dirbtų Europoje, tai gal ir pavyktų jį įkalbint tęsti darbą rinktinėje. Puikiai dirba ir asistentai. Lietuvaičiai Šarūnas Kuliešius ir Arūnas Aleinikovas gerai dirbo su vyriausiuoju treneriu. Labai faini vyrai ir geri specialistai. Esu labai patenkintas trenerių štabu.“

Aiškūs varžovai kitų metų čempionate

Kitais metais Lietuvos rinktinė grįš į IB divizioną ir čia susitiks su Lenkija, Ukraina, Japonija, Estija ir 2A divizioną laimėjusiam Serbija. Lietuvius IA divizione pakeis IB divizioną laimėjusi Rumunija.

Jeigu D.Zubrus ir kitais metais užsivilks Lietuvos rinktinės aprangą, jam tai bus penktasis pasaulio čempionatas.

Per keturis čempionatus D.Zubrus žaidė 19 rungtynių, per jas pelnė 6 įvarčius ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.

Nacionalinėje komandoje puolėjas debiutavo 2005 m. Eindhovene (Nyderlandai) vykusiame IB diviziono turnyre, kur lietuviai užėmė 5 vietą. Per 4 rungtynes D.Zubrus įmušė 3 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. NHL lygos žvaigždė į Nyderlandus vyko autobusu kartu su visa komanda, nors federacijos vadovai D.Zubrui siūlė skristi lėktuvu.

Į rinktinę D.Zubrus grįžo 2014 m., kai Vilniuje vyko IB čempionatas. Per 5 rungtynes jis pelnė 2 įvarčius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir padėjo Lietuvos rinktinei iškovoti bronzos medalius bei buvo išrinktas geriausiu čempionato puolėju.

Dar kartą Lietuvos ledo ritulio gerbėjus D.Zubrus džiugino 2018 m. Kaune vykusiame IB čempionate. Per 5 rungtynes puolėjas atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Lietuvos rinktinė laimėjo aukso medalius ir pirmą kartą istorijoje iškovojo kelialapį į IA divizioną.

Stipriausioje pasaulyje NHL lygoje 19 sezonų rungtyniavęs D. Zubrus sužaidė net 1293 rungtynes. Per visą NHL istoriją, daugiau negu 1000 rungtynių yra sužaidę tik 337 ledo ritulininkai.

1996 – 2016 metais Filadelfijos „Flyers“, Monrealio „Canadiens“, Vašingtono „Capitals“, Bafalo „Sabres“, Naujojo Džersio „Devils“ ir San Chozė „Sharks“ klubuose žaidęs, D. Zubrus įmušė 228 įvarčius ir atliko 363 rezultatyvius perdavimus.

Alfredo Pliadžio nuotr./Dainius Zubrus su šeima
Alfredo Pliadžio nuotr./Dainius Zubrus su šeima

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito