Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija greičiausiai neteks pasaulio ledo ritulio čempionato – jis pereis Maskvai

Kitąmet Latvijoje ir Baltarusijoje numatytas pasaulio ledo ritulio čempionatas greičiausiai turės naują šeimininką. Pranešama, kad dėl neramumų Minske rengti planetos pirmenybes išvien su Ryga gali būti patikėta Maskvai.
Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas
Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Šią žinią tviteryje pranešė „Hockey News“ žurnalistas Ryanas Kennedy.

Jo teigimu, Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentas Rene Faselis artimiausiu metu vyks į Rusiją ir susitiks su Rusijos ledo ritulio federacijos vadovu Vladislavu Tretjaku, su kuriuo aptars čempionato perkėlimo iš Minsko į Maskvą galimybes.

Bet kuriuo atveju, Ryga pirmenybių rengimo teises turėtų išlaikyti, nors Latvijoje pastaruoju metu netyla kalbos, jog reiktų atsisakyti šios teisės tiek dėl neramumų Baltarusijoje, tiek dėl neaiškios COVID-19 situacijos.

IIHF į problemas Minske pirštu bedė dar rugsėjį, kai specialiame raporte teigė, jog situacija Baltarusijoje gali sukelti pavojų čempionato dalyviams ir sirgaliams. Be to, buvo išreikštas ir susirūpinimas dėl atmestino Minsko požiūrio į koronaviruso prevenciją.

„Tai – svarbiausias IIHF renginys ir mes labai rimtai svarstome apie jo likimą, – sakė R.Faselis. – Dabartinėmis sąlygomis nebūtų įmanoma, kad Baltarusija ir Latvija garantuotų saugų pasaulio čempionato suorganizavimą.“

Pasaulio ledo ritulio pirmenybes numatyta surengti nuo gegužės 21 iki birželio 6 dienos.

Tiek Ryga, tiek Minskas turnyrą jau yra organizavę anksčiau – Latvijos sostinėje jis vyko 2006-aisiais, o Baltarusijos didžiausiame mieste – 2014-aisiais.

Savo ruožtu Maskva pasaulio ledo ritulio čempionatą organizavo jau šešis sykius, o paskutinį kartą tai darė 2016 m., kai pirmenybės vyko Rusijos sostinėje ir Sankt Peterburge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito