Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusis už sužalotą galvą iš ledo ritulio čempionato rengėjų prisiteisė 30 mln. rublių

Baltarusijos sostinės Minsko gyventojas Janas Gavrilovas ir 2014-ųjų pasaulio ledo ritulio čempionato rengėjų prisiteisė 30 mln. baltarusiškų rublių (apie 1700 eurų) už tai, kad vieno pirmenybių mačo metų jam į galvą pataikė ritulys ir jį sužalojo.
Baltarusijos ledo ritulio rinktinės žaidėjas Michailas Grabovskis
Baltarusijos ledo ritulio rinktinės žaidėjas Michailas Grabovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Incidentas įvyko praėjusių metų gegužės 13 dieną per pasaulio ledo ritulio čempionato grupės varžybų akistatą tarp Latvijos ir Kazachstano rinktinių, rašo people.onliner.by.

Antrojo kėlinio pabaigoje latvių žaidėjas Zemgusas Girgensonas išmušė ritulį iš savo zonos, tačiau pakilęs jis praskriejo apsauginius bortus ir atsitrenkė sirgaliui į galvą.

„Sekundės akimirka, žybtelėjimas, aš automatiškai ranka griebiuosi už galvos ir jaučiu bei pamatau, kaip bėga kraujas“, – apie buvusią situaciją pasakojo J.Gavriovas.

Sirgalių tuoj pat medikai išvežė į ligoninę, kur jam diagnozuotas smegenų sutrenkimas, galvos trauma ir priekinės kaukolės dalies skylimas.

J.Gavrilovas ligoninėje išgulėjo mėnesį ir po to kreipėsi į pasaulio pirmenybių organizatorius kompensacijos.

Su Baltarusijos ledo ritulio federacija dirbusi draudimo bendrovė išmokėjo nelaimėliui kompensacija už patirtą žalą rungtynių metu – 590 eurų. Nepatenkintas skirta pinigų suma, sirgalius į teismą padavė pasaulio čempionato organizacinį komitetą.

Galiausiai Minsko teismas nutarė, kad pirmenybių organizatoriai privalo J.Gavrilovui sumokėti 30 mln. baltarusiškų rublių.

Buvęs organizacinio komiteto direkcijos atstovas Aliaksandras Ševelis tikino, kad niekas nenorėjo sužaloti sirgaliaus.

„Tai vienas iš rečiausių atvejų, kai nežinai, kur skris ritulys“, – oficialiai atsiprašinėdamas sporto aistruolio kalbėjo A.Ševelis.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas Baltarusijos sostinėje Minske vyko praėjusių metų gegužės 9-25 dienomis, o pirmenybių auksą laimėjo Rusija, antri liko suomiai, treti – švedai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito