Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biatlono sezoną lietuviai pasitinka ryškiai raudoni

Pasipuošę Aleksandro Pogrebnojaus sukurta nauja apranga Lietuvos biatlonininkai pradeda 2016-2017 m. sezoną, kuris sekmadienį startuoja pasaulio taurės varžybomis Estešunde (Švedija).
Biatlono spaudos konferencija
Biatlono spaudos konferencija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos biatlono komanda į naujus startus pasileidžia nepasikeitusia sudėtimi, bet naujomis spalvomis.

Nuo šiol lietuviai per biatlono lenktynes ir „Eurosport“ transliacijas bus ryškesni – raudoni.

„Nuo SSSR laikų daug metų praėjo, galima nebebijoti raudonos spalvos, – sakė aprangos dizainą kūręs Aleksandras Pogrebnojus. – Aprangoje dominuoja Vyčio raštai.

Be to, raudona spalva yra laiminti“.

A.Pogrebnojus teigė neįsivaizdavęs biatlonininkų žalia apranga, o ir anksčiau buvusi geltona tiko tik iš bėdos.

Paprašytas Lietuvos biatlono federacijos, mados kūrėjas sukūrė aprangą pagal Kazio Varnelio motyvų raštus.

„Aleksandrui tai buvo iššūkis, nes iki šiol niekas Lietuvoje nekūrė aprangos biatlonui“, – priminė Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Biatlono spaudos konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Biatlono spaudos konferencija

A.Pogrebnojus teigė, kad į naujus vandenis ėjo drąsiai, nors pats juokavo: „Biatlonas yra pavojinga sporto šaka – jei prastai pasiūsi, gali nušauti“.

Su nauja apranga auga ir Lietuvos biatlonininkų ambicijos dalyvaujant varžybose, kuriose reikia ne tik greitai šliuožti, bet ir taikliai šaudyti.

Jie ilgai rengėsi sezonui – treniravosi ir Ignalinoje ant riedslidžių, ir Austrijos sniego viršukalnėse 2800 metrų aukštyje ant slidžių. Praktikavosi net ir Druskininkų "Snow arenoje". "Trūksta sniego Lietuvoje - pirmosios snaigės buvo smagios, bet greitai viskas nutirpo", - sakė biatlonininkas Tomas Kaukėnas.

Penktadienį mūsų šalies biatlonininkai jau šliuoš pratybose Švedijos mieste Estešunde, kur savaitgalį prasidės pirmasis iš dešimties pasaulio taurės etapų. Paskutinis bus kovo mėnesį Norvegijoje.

„Mūsų tikslas patekti į 2018 metų žiemos olimpines žaidynes pilnomis komandomis“, – sakė vienas biatlono rinktinės trenerių Aurimas Bučelis.

Per praėjusį sezoną Nacijų taurės varžybose vyrų komanda užėmė 20-ąją vietą, moterų – 22-ąją. Jei rezultatai komandinėje įskaitoje pasikartotų, olimpinėse žaidynėse Pietų Korėjos kurorte Pjongčange dalyvautų septyni Lietuvos biatlonininkai.

Bet pilnas komandas – vyrų ir moterų estafetėse – sudaro po keturis atletus.

„Maksimalus tikslas komandoms – būti 20-tuke“, – pabrėžė A.Daugirdas.

Asmeninėse varžybose lietuviai irgi kelia aukštesnius tikslus nei praėjusį sezoną, kai bene vienintelis blyksnis buvo T.Kaukėno užimta 21-oji vieta pasaulio čempionato Norvegijoje sprinto varžybose.

Galbūt šiemet lietuviams seksis dažniau iškovoti įskaitinių taškų sporte, kuriame dominuoja Norvegijos, Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos, Austrijos atletai.

„Jaučiuosi pasirengęs geriau nei praėjusiais metais, – sakė T.Kaukėnas, jau išbandęs jėgas atvirosiose Norvegijos biatlono pirmenybėse šio mėnesio viduryje. – Pirmasis startas nudžiugino – buvo greitesnis mano šaudymo ritmas. Tvirčiau jaučiausi ir šaudydamas, ir šliuoždamas“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Biatlono spaudos konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Biatlono spaudos konferencija

Savų tikslų turi ir ne kartą T.Kaukėną praėjusį sezoną aplenkęs Karolis Dombrovskis: „Praėjusį sezoną trejas varžybas baigiau nuliu (nė karto nesuklydo šaudykloje). Dabar norėčiau, kad tokių varžybų būtų daugiau“.

Trečią sezoną biatlone pasitinkantis buvęs slidininkas Vytautas Strolia pažymėjo gerą atmosferą komandoje: „Esame kaip šeima, kaip broliai“.

„Esame kaip šeima, kaip broliai“

Tik labiausiai patyrusi Diana Rasimovičiūtė treniruojasi atskirai – kartu su Latvijos biatlonininkais.

Bet 32 metų atletė iš Ignalinos turėtų būti lyderė Lietuvos moterų komandoje, kurią taip pat sudaro Natalija Kočergina, Natalija Paulauskaitė ir Gabrielė Leščinskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito