Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainiaus Zubraus svajonė dūžta: „Devils“ pralaimėjo ir trečią kartą didžiajame NHL finale

Dainiaus Zubraus, kaip ir kiekvieno ledo ritulininko, svajonė laimėti Stenlio taurę dūžta. Naujojo Džersio „Devils“ klubas naktį į antradienį pralaimėjo ir trečiąsias didžiojo NHL ledo ritulio finalo rungtynes Los Andželo „Kings“ klubui – 0:4 (0:0, 0:2, 0:2).
„Kings“ džiaugsmas ir Dainiaus Zubraus (dešinėje) nusivylimas.
„Kings“ džiaugsmas ir Dainiaus Zubraus (dešinėje) nusivylimas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kings“ po šios pergalės atsidūrė per žingsnį nuo titulo – serijoje iki keturių pergalių pirmauja jau 3:0.

Du pirmuosius serijos mačus namuose „Devils“ varžovams pralaimėjo po pratęsimų vienodais rezultatais – 1:2.

Per visą NHL istoriją tik Toronto „Maple Leafs“ ledo ritulininkams 1942 metais pavyko iškovoti Stenlio taurę, finalo seriją pralaimint 0:3.

Reuters/Scanpix nuotr./33 metų D.Zubrus svajoja dar ilgai žaisti ledo ritulį.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dainius Zubrus

Trečiosiose rungtynėse 33 metų lietuvis per daugiau nei 19 žaidimo minučių (19:11) dukart metė į varžovų vartus, bet įvarčių nepelnė.

Antrą kartą per karjerą – net po 15 metų pertraukos – į NHL didįjį finalą patekęs D.Zubrus kol kas nė karto nėra patyręs pergalės džiaugsmo lemiamose rungtynėse. 1997-aisiais, kai lietuvis dėl Stenlio taurės kovojo su Filadelfijos „Flyers“ ekipa, ši 0:4 pralaimėjo Detroito „Red Wings“ klubui.

Nugalėtojams, kurie atkrintamosiose varžybose iškovojo 15 pergalių bei patyrė vos 2 pralaimėjimus, įvarčius pelnė Alecas Martinezas (25:40), Anže'as Kopitaras (35:07), Jeffas Carteris (44:15) bei Justinas Williamsas (46:47).

„Kings“ vartininkas Jonathanas Quickas atrėmė visus 22 varžovų metimus bei trečią kartą šio sezono atkrintamosiose varžybose į savuosius vartus nepraleido nė vieno įvarčio.

Verta pažymėti, jog „Kings“ klubas į NHL lygos atkrintamąsias varžybas pateko tik kaip aštuntoji Vakarų konferencijos ekipa, o reguliariajame sezone „Devils“ komandai buvo pralaimėjęs abu tarpusavio mačus (3:0, 2:1).

Rungtynių reportažas:


Ketvirtąsias ir galbūt paskutines Stenlio taurės finalo serijos rungtynes komandos Los Andžele žais naktį į ketvirtadienį Lietuvos laiku.

„Devils“ komandai tai jau penktoji Stenlio taurės varžybų finalo serija, o pergales ji iškovojo tris kartus – 1995, 2000 ir 2003 metais.

Vienintelį kartą (1993 m.) Stenlio taurės finale žaidęs „Kings“ klubas tada 1:4 turėjo pripažinti Monrealio „Canadiens“ ledo ritulininkų pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?