Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainius Zubrus ir „Devils“ didįjį NHL finalą pradėjo apmaudžiu pralaimėjimu po pratęsimo

Po 15 metų pertraukos į Stenlio taurės finalą sugrįžęs lietuvis Dainius Zubrus pirmajame didžiosios serijos mače buvo priverstas palikti ledą nuleista galva. Naujojo Džersio „Devils“ klubas neišnaudojo daugybės puikių progų, o pratęsimo metu D.Zubrus ir vartininkas Martinas Brodeuras nespėjo sutrukdyti Anžė Kopitarui, kuris pelnė pergalingą įvartį.
47RS120531A775
Dainius Zubrus ir vartininkas Martinas Brodeuras nespėjo sutrukdyti pergalingą įvartį pelniusiam Anžė Kopitarui. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Namuose žaidę „Devils“ ledo ritulininkai po pratęsimo 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pralaimėjo Los Andželo „Kings“ komandai ir didžiojo NHL finalo serijoje iki keturių pergalių atsiliko 0:1.

Nors antrasis serijos mačas vėl vyks Naujajame Džersyje, „Devils“ pirmu pralaimėjimu prarado ir namų aikštelės pranašumą.

„Turėjome puikių progų trečiajame kėlinyje. Taip pat ir pratęsime. Mes turėjome jas išnaudoti“, – po mačo krimtosi „Devils“ puolimo lyderis Zachas Parise'as. Jis buvo pelnęs įvartį trečiajame kėlinyje, kuris galėjo tapti pergalingu, tačiau smūgis nebuvo įskaitytas todėl, kad ritulys lietė Z.Parise'o pirštinę.

„Kings“ pirmavo po Colino Fraserio (9:56) įvarčio, bet „Devils“ antrajame kėlinyje atstatė pusiausvyrą po taiklaus Antono Volčenkovo smūgio (38:48).

Šeimininkai susikūrė dar ne vieną progą įvarčiui, tačiau jų neišnaudojo ir buvo nubausti pratęsimo metu, kai tašką padėjo A.Kopitaras (68:13). Jam sutrukdyti dar bandė D.Zubrus ir vartininkas M.Brodeuras, tačiau nespėjo.

33-ejų lietuvis iš viso žaidė 21 minutę, per kurią kartą metė į varžovų vartus. Lietuvis antrajame kėlinyje už neleistiną smūgį alkūne buvo nubaustas dvejomis baudos minutėmis.

Rungtynių reportažas:

Penktą kartą didžiajame NHL finale kovojantys „Devils“ ledo ritulininkai Stenlio taurę yra laimėję tris kartus – 1995, 2000 ir 2003 metais. Tuo tarpu „Kings“ į finalą pateko tik antrą kartą, o pirmą sykį – 1993 metais – pralaimėjo.

Vieninteliam stipriausioje pasaulio ledo ritulio lygoje žaidžiančiam lietuviui D.Zubrui tai antroji galimybė laimėti Stenlio taurę. Pirmą kartą didžiajame NHL finale lietuvis žaidė pirmąjį savo sezoną už Atlanto, bet su Filadelfijos „Flyers“ tada net 0:4 nepasipriešino Detroito „Red Wings“ klubui.

Verta pažymėti, kad „Devils“ ir „Kings“ šį sezoną jau dukart buvo susitikę reguliariajame sezone ir abu mačus laimėjo Naujojo Džersio klubas – 3:0 ir 2:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?