Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainius Zubrus tapo nešvaraus žaidimo auka – pečiu į veidą

Du įvarčius į Filadelfijos „Flyers“ vartus įmušusiam Dainiui Zubrui po ketvirtųjų NHL lygos Rytų konferencijos pusfinalio serijos rungtynių liko ne tik teigiamų prisiminimų. Vienintelis stipriausioje pasaulio ledo ritulio lygoje rungtyniaujantis lietuvis tapo nešvaraus žaidimo auka.
Po smūgio Dainius Zubrus sunkiai pakilo ant pačiūžų, bet galėjo tęsti mačą.
Po smūgio Dainius Zubrus sunkiai pakilo ant pačiūžų, bet galėjo tęsti mačą. / Kadras iš video

Antrojo kėlinio pabaigoje „Devils“ po pirmojo D.Zubraus įvarčio pirmavo 3:2, kai neišlaikė „Flyers“ žvaigždės Claude'o Girouxo nervai.

Įtūžęs dėl teisėjų sprendimo neskirti pražangos C.Girouxas pyktį išliejo ant D.Zubraus. Pavijęs lietuvį varžovų lyderis nesportiškai – pečiu į veidą – išvertė Naujojo Džersio „Devils“ puolėją iš pačiūžų, nors ritulio šalia jau nebuvo.

„Man tai puikiausias pavyzdys smūgio, kokius mes siekiame pašalinti iš ledo ritulio. Mačiau, kad Gary Bettmanas (NHL komisaras, – past.) buvo rungtynėse ir esu tikras, kad jie įdėmiau ištirs šį atvejį“, – piktas po rungtynių buvo „Devils“ treneris Pete'as DeBoeras.

Iš karto po šiurkščios pražangos C.Girouxas buvo nubaustas tik 2 minučių bausme, tačiau „Flyers“ lyderio greičiausiai laukia ir griežtesnės sankcijos. Už nesportinį elgesį C.Girouxas gali sulaukti bent vienų rungtynių diskvalifikacijos, o tai reikštų, kad „Flyers“, pusfinalio serijoje iki keturių pergalių atsiliekantys 1:3, kitame mače ant prarajos krašto balansuotų be savo didžiausios žvaigždės.

24-erių C.Girouxas per 10 rungtynių šio sezono atkrintamosiose pelnė net 8 įvarčius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Dar ilgai po šiurkštaus smūgio ant ledo gulėjęs D.Zubrus buvo palikęs areną, tačiau po medikų apžiūros grįžo ant ledo ir įmušė dar vieną įvartį, padėjusį galutinį tašką rungtynėse (4:2).

„Jis mane nustebino, – po mačo, prisimindamas skausmingą epizodą, kalbėjo D.Zubrus. – Ritulys buvo toli, bet C.Girouxas nusprendė mane atakuoti.“

„Kėlinys kaip tik artėjo prie pabaigos, todėl turėjau marias laiko atsigauti. Mane apžiūrėjo gydytojai, o aš jaučiausi puikiai“, – pridūrė D.Zubrus, kuris atsisakė komentuoti, ar jo nuomone, varžovo smūgis buvo nešvarus žaidimas.

Šiurkšti pražanga prieš D.Zubrų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?