Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas pasaulio rekordas: Rusijos čiuožėjai pirmą kartą karjeroje tapo planetos čempionais

Rusijos duetas Tatjana Volosožar ir Maksimas Trankovas Kanadoje vykstančiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate pirmą kartą karjeroje iškovojo aukso medalius sportinių šokių varžybose.
Tatjana Volosožar ir Maksimas Trankovas
Tatjana Volosožar ir Maksimas Trankovas / „Scanpix“ nuotr.

Surinkę 225,71 balo Rusijos čiuožėjai net 20,15 balo aplenkė keturiskart (2007, 2008, 2010, 2011 m.) pasaulio pirmenybes laimėjusius Alioną Savchenko ir Robiną Szolkowy iš Vokietijos (205, 56 balai).

Pastaruosius du sezonus T.Volosožar ir M.Trankovas planetos pirmenybėse likdavo antri, nors šiemet ir 2012-aisiais tapo Europos čempionais. Ši pora susibūrė 2010-aisiais, kai ukrainietė Tatjana priėmė Rusijos pilietybę.

„Ši pergalė reiškia, kad olimpinėse žaidynėse, kurios vyks Sočyje, mūsų namuose, mes galėsime kautis dėl aukso“, – po pergalės sakė M.Trankovas. 

Geriausiai Rusijos porai prireikė labai trumpo laiko pasiekti dailiojo čiuožimo elitą, o penktadienio vakarą jie tapo ir naujaisiais rekordininkais. Iki šiol niekam nėra pavykę sulaukti tokių aukštų teisėjų įvertinimų. Beje, šiame pasaulio čempionate Ontarijo provincijos Londono mieste jau užfiksuoti net trys pasaulio rekordai. Jų autoriais tapo kanadietis Patrickas Chanas bei šokių ant ledo atstovai iš JAV Meryl Davis ir Charlie White'as.

Bronzos medaliais porų varžybose džiaugėsi pirmąsyk ant prizininkų pakylos užlipusi Kanados pora Meagan Duhamel ir Ericas Radfordas (204,56 balo).

Penktadienį medalius išsidalins vyrų čiuožėjai, o šeštadienį vyks šokių ant ledo ir moterų varžybų medalių dalybos. 

Londone čiuožėjai kovoja ne tik dėl planetos pirmenybių medalių, bet ir kelialapių į 2014 metų Sočio (Rusija) žiemos olimpines žaidynes.

 



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento