Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Debiutas pasaulio čempionate: lietuvės ir ruso čiuožėjų pora pasitraukė iš varžybų

Iki geriausiųjų pasaulyje dar labai toli, bet debiutas suteikia vilčių. Lietuvai atstovaujanti pora Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate liko per žingsnį nuo šešioliktuko ir savo pasirodymą baigė po trumposios programos.
Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas
Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos duetas pirmą kartą šalies istorijoje debiutavo porų varžybose. Ir pirmas blynas neprisvilo. G.Butkutė ir N.Jermolajevas už trumpąją programą gavo aukščiausius įvertinimus savo karjeroje – 51,65 balo. To nepakako, kad Lietuvai atstovaujanti pora patektų tarp šešiolikos geriausiųjų, kurie tęs kovą laisvojoje programoje. Būtent toks buvo didžiausias G.Butkutės noras, tačiau jis realybe nevirto. Mūsų šalies čiuožėjai užėmė 17 vietą ir pasitraukė iš pirmenybių Bostone (JAV).

Atotrūkis iki elito atstovų milžiniškas, bet Godai dar tik šešiolika metų. Įvairiose šalyse pasirodymą komentavę ekspertai piešė šviesią ateitį Lietuvos sportininkams. Tiksliau lietuvei ir rusui, tačiau pagal dailiojo čiuožimo reglamentą skirtingų pilietybių atstovai gali dalyvauti pasaulio ir Europos čempionatuose. Išskyrus olimpines žaidynes. Tai neabejotinai vienas iš didžiausių Godos tikslų. Gauti pilietybę N.Jermolajevas šansų beveik neturi? Šiai dienai tikrai taip.

Pasirodymu Bostone G.Butkutė ir N.Jermolajevas baigė pirmąjį savo sezoną suaugusiųjų varžybose. Europos čempionate jie užėmė 11 vietą. Dabar čiuožėjai grįš į Sankt Peterburgą, kur gyvena ir treniruojasi jau ne vienerius metus.

VIDEO: Godos Butkutės ir Nikita Jermolajevo trumpoji programa
Trumposios programos rezultatai
Trumposios programos rezultatai

Kova dėl medalių nenuspėjama

Kinija, Kanada, Rusija. Po trumposios programos taip išsirikiavo šių šalių atstovai. Pirmąją vietą po trumposios programos užima Kinijos atstovai Wenjing Sui ir Congas Hanas. Charizmatiškas jų šokis pagal ispanišką muziką nepaliko abejingų – atsistoję plojo 10 tūkstančių gerbėjų susirinkusių Bostono arenoje.

VIDEO: Kinijos pora įsiveržė į pirmąją vietą po trumposios programos

Antrieji kol kas pasaulio čempionai kanadiečiai Meagan Duhamel ir Ericas Radfordas. „Kai muzika nutyla nėra geresnio jausmo, nei žinoti, kad sučiuožei puikią programą. Šis sezonas mums buvo labai sunkus. Pasakėme sau, kad turime nutraukti nesėkmių periodą ir mums tai pavyko“, – po trumposios programos kalbėjo M.Duhamel.

VIDEO: M.Duhamel ir E.Radfordo trumpoji programa

Trečią vietą po trumposios programos užima daugkartiniai čempionai rusai Tatjana Volosožar ir Maksimas Trankovas. Vyru ir žmona tapę čiuožėjai po šio sezono planuoja daryti pertrauką karjeroje ir kurti šeimą. Jų tikslas Bostone vienintelis – aukso medaliai.

VIDEO: T.Volosožar ir M.Trankovo trumpoji programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito