Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Didžiojo prizo“ finaliniame etape Japonijos čiuožėjai liko be aukso (nuotraukos, video)

Pekine planetos čiuožėjų elitas kovojo dėl paskutinio ir svarbiausio „Didžiojo prizo“ etapo nugalėtojų titulo. Į jį pateko tik geriausius rezultatus ankstesniuose etapuose pasiekę sportininkai. Favoritais vadinti Japonijos čiuožėjai neiškovojo nė vieno aukso medalio, o didžiausios staigmenos užfiksuotos moterų varžybose.
„Didžiojo prizo“ finaliniame etape Japonijos čiuožėjai liko be aukso
„Didžiojo prizo“ finaliniame etape Japonijos čiuožėjai liko be aukso / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Amerikietė Alissa Czisny šiemet savo šalies nacionaliniame čempionate užėmė tik 10 vietą, tačiau finalinėse „Didžiojo prizo“ varžybose pasiekė didžiausią pergalę karjeroje. 23-ejų mergina puikiai sučiuožė trumpąją ir laisvąją programą ir tapo šių varžybų čempione. „Aš esu labai laiminga. Laiminga, nes išsipildė mano svajonė. Laiminga, nes nė sykio nekritau ir išsilaikiau ant kojų“, – sakė A.Czisny.

Sidabras atiteko Europos čempionei italei Carolinai Kostner, o bronza 16-metei sportininkei iš Japonijos Kanako Murakami. Moterų varžybų favorite vadinta Miki Ando užėmė tik penktą vietą, o kita jos tautietė Akiko Suzuki liko ketvirta.

Aukso medalio nepavyko iškovoti ir šio sezono lyderiams – japonams Nabunari Odai, Takahiko Kozukai ir Daisuke Takahashi. Jie iškovojo atitinkamai antrą, trečią ir ketvirtą vietas. Auksas atiteko dukart pasaulio vicečempionui kanadiečiui 19-mečiui Parickui Chanui. Jis surinko beveik 260 balų ir artimiausią priešininką aplenkė 17 balų.

„Mano svajonė buvo sučiuožti čia taip, kaip man ir pavyko. Esu labai laimingas, jog aplenkiau Japonijos čiuožėjus. Ši pergalė man taps didžiule paspirtimi“, – kalbėjo čempionas iš Kanados.

Porų ir šokių ant ledo varžybose sulaukta mažiausiai netikėtumų. Porų pasirodyme geriausiai sekėsi vokiečiams Alionai Savchenko ir Robinui Szolkowy, o šokiuose ant ledo amerikiečiams Meryl Davis ir Charlie White‘ui.

Už pirmąją vietą čiuožėjams atiteko 25 tūkst. JAV dolerių piniginis prizas, už antrąją – 18, trečiąją  – 12, ketvirtąją – 6, penktąją – 4 ir šeštąją – 3 tūkst. JAV dolerių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?