Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dilema dėl olimpiados: NHL sprendimas dalį ledo ritulio žvaigždžių paskatino palikti lygą

Balandį NHL lyga paskelbė, jog neišleis savo žaidėjų į 2018 m. žiemos olimpines žaidynes. Šis sprendimas paskatino žaidėjų migraciją – po liepos 1-osios, kai atsidarė NHL laisvųjų agentų turgus, dalis žaidėjų nusprendė palikti NHL ir keltis į KHL. Tam, kad galėtų žaisti olimpinėse žaidynėse.
Aleksandras Ovečkinas ir Jevgenijus Kuznecovas
Aleksandras Ovečkinas ir Jevgenijus Kuznecovas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip ir buvo galima tikėtis, judėjimas labiausiai pastebimas tarp Rusijos ledo ritulininkų. Panaši migracija vyko 2012 metais, kai NHL paskelbė apie lokautą – tuomet KHL taip pat sulaukė NHL žvaigždžių antplūdžio.

„Philadelphia Flyers“ puolėjas Romanas Ljubimovas, „Chicago Blackhawks“ vartininkas Larsas Johanssonas, buvęs pirmo rato šaukimas Michailas Grigorenko ir buvęs „Tampa Bay Lightning“ gynėjas Nikita Nesterovas, tapę laisvaisiais agentais, nusprendė karjeras kreipti į KHL.

R.Ljubimovas ir Ilja Kovalčiukas, kuris iš NHL pasitraukė dar 2013 metais, tačiau šiemet planavo grįžti į „New Jersey Devils“, pripažino, kad noras žaisti olimpiadoje – viena iš pagrindinių, jei ne pagridninė priežastis karjerą tęsti KHL.

„Scanpix“ nuotr./Romanas Ljubimovas
„Scanpix“ nuotr./Romanas Ljubimovas

„Vienas iš esminių faktorių – artėjančios žaidynės. Juk tik KHL ir Europoje žaidžiantys ledo ritulininkai galės dalyvauti olimpiadoje“, – teigė I.Kovalčiukas.

Vos tik NHL paskelbė apie savo sprendimą, Rusijos ledo ritulio federacija netruko imtis veiksmų, kad pagrindiniai rinktinės žaidėjai grįžtų šiapus Atlanto.

„Mes gerbiame NHL sprendimą. Tuo pačiu mes tęsime pasirengimą pasaulio čempionatui ir olimpinėms žaidynėms. Turime dvi užduotis: užkirsti kelią galimiems KHL žaidėjų persikėlimams į NHL ir išlaikyti juos Rusijoje bei grąžinti namo tuos Rusijos ledo ritulininkus, kurių sutartys su NHL klubais baigiasi“, – pareiškė Rusijos ledo ritulio federacijos valdybos pirmininkas Arkady Rotenbergas.

Žinoma, kai kurie žaidėjai nusprendė likti NHL – solidūs finansiniai pasiūlymai nusvėrė norą žaisti olimpiadoje. Pavyzdžiui, Jevgenijus Dadonovas pratęsė sutartį su „Florida Panthers“, užsitikrindamas 12 mln. dolerių per artimiausius trejus metus.

Aleksandras Radulovas pasirašė penkerių metų 31,3 mln. dolerių vertės sutartį su „Dallas Stars“. Vadimas Šipačiovas sukirto rankomis su „Las Vegas Golden Knights“ ir per du metus uždirbs 9 mln. dolerių.

„Washington Capitals“ puolėjas Jevgenijus Kuznecovas prisipažino taip pat svarstęs persikėlimą į KHL, tačiau apsigalvojo sulaukęs „pasiūlymo, kurio negalėjo atsisakyti“. Sportininkas sakė, kad olimpinių žaidynių argumentas stiprus, tačiau „Capitals“ jam pasiūlė 62,4 mln. dolerių už 8 metus.

Vis dar nėra aišku, koks bus be kontrakto kol kas esančio Aleksandro Ovečkino apsisprendimas. Ar apsisprendimas tokių veteranų, kaip Andrejus Markovas, Jaromiras Jagras, Jarome Iginla bei Shane'as Doanas, kuriems tai bus ko gero paskutinė galimybė pasirodyti ant olimpinio ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito