Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrėnų „Energija“ paaiškino pasitraukimo priežastis: „Komanda išmesta į gatvę“

Legendinis ledo ritulio klubas Elektrėnų „Energija“ praėjusią savaitę informavo, kad nedalyvaus Lietuvos čempionate, o dabar atskleidė ir pasitraukimo priežastis.
Elektrėnų „Energija“
Elektrėnų „Energija“ / nuotr. „Energija“
Temos: 1 Ledo ritulys

„Ruošiantis šiam ir keliems sezonams prieš tai buvo trikdžių ir nesklandumų, tačiau juos pavyko išspręsti. Komanda buvo suformuota konkurencinga ir planavome siekti išlaikyti lyderių pozicijas Lietuvos čempionate“, – oficialiame pranešime rašo „Energijos“ klubas.

Anot klubo atstovų, pagrindinė nedalyvavimo Lietuvos čempionate priežastis - konfliktas su Elektrėnų ledo rūmų nuomotoju.

„Vienas iš klubo steigėjų, Elektrėnų miesto Savivaldybė, nepadėjo susitarti dėl ledo nuomos dėl nurodytos priežasties, jog neturi juridinių kontrolės svertų esamam čiuožyklos nuomotojui (tiek treniruotėms, tiek rungtynėms) ir matome, kad ledo rūmų nuomotojui mūsų vykdoma veikla bei arenoje vykstantys renginiai nerūpi“, - skundžiasi „Energija“.

Dėl šios priežasties komanda liko be namų arenos, nebuvo pagrindo, iš ko sudaryti komandą.

Tito Pacausko nuotr./Elektrėnų „Energija“ džiaugiasi dar vienu titulu.
Tito Pacausko nuotr./Elektrėnų „Energija“ džiaugiasi dar vienu titulu.

„Tai yra svarbiausias dalykas – įsipareigojimai prieš lygą, kad mes būsime pajėgūs vykdyti organizuojamas varžybas ir, be abejo, komandos treniruotes“, - akcentuojama pranešime.

Dėl susidariusios situacijos daugelis žaidėjų, norėdami turėti užtikrintumą ir nenutrūkstamą treniruočių ciklą, kaip pranešama, susitarė su kitomis komandomis.

Ledo rūmų nuomotojo V.Škadausko klubui pateiktą bendradarbiavimo sutartį „Energija“ vadina „sveiku protu nepaaiškinama“.

„Su ledo rūmų nuomotoju pabandžius spręsti šią problemą, buvo atsakyta „man neįdomu – aš esu verslininkas“. Niekaip negalime suprasti, kaip taip atsitiko, kad daugiametė čempionė Elektrėnų miesto komanda „Energija“ buvo priversta likti gatvėje. Sutartyje buvo pasiūlyti mokesčiai, kurie kelis kartus viršijo gaunamą paramą iš savivaldybės, skirtą susimokėti už ledo nuomą, o be viso to, klubui reikėjo dar ir papildomų lėšų inventoriui ir žaidėjų atlyginimams, kurias buvo priversti teikti privatūs rėmėjai“, - praneša „Energija“.

Su ledo rūmų nuomotoju pabandžius spręsti šią problemą, buvo atsakyta „man neįdomu – aš esu verslininkas“

Dėl tokios situacijos, kaip akcentuojama pranešime, klubas neteko ir rėmėjų.

Tiesa, pabrėžiama, kad pats klubas „Energija“ ir toliau vykdo savo veiklą: „Žaidėjai, kurie parodė ištikimybę ir lojalumą, toliau treniruojasi kartu su mėgėjų komanda. Darome „namų darbus“: treniruojamės, tariamės su savivaldybe (buvo keli susirinkimai, bet kol kas nieko nepavyko susitarti), palaikome santykius su esamais ir ieškome naujų rėmėjų. Jeigu pavyks susitarti dėl savo namų arenos nuomos, planuojame teikti projektus ir kitąmet planuojame grįžti į Lietuvos čempionatą ar užsienio lygas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito