Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galūnių netekęs V.Putiną sveikinęs olimpinis čempionas pradėjo treniruotis

Olimpinis šokių ant ledo čempionas Romanas Kostomarovas, kuris jau daugiau nei šešis mėnesius gydomas ligoninėje, paskelbė vaizdo įrašą, kuriame jis treniruojasi ant dviračio treniruoklio, mindamas pedalus su protezais.
Romanas Kostomarovas
Romanas Kostomarovas / Stopkadras

„Oi, nelengva viskas... švelniai tariant!!! Bet judėkime pirmyn! Sunkiausia dalis dar priešakyje, gyvenimas!!! Nors ir nelengva“, – po instagramo vaizdo įrašu parašė R.Kostomarovas.

Sečenovo universiteto medicininės reabilitacijos skyriaus vedėjas Konstantinas Ternovojus pastebėjo, kad prireiks nemažai laiko, kol R.Kostomarovas pripras prie protezų.

„Kadangi jau treniruojasi su protezais, vadinasi, jis tikrai prie jų pripranta. Pats pripratimo prie protezų laikas priklauso nuo minkštųjų audinių būklės. Laikini protezai gali tarnauti nuo mėnesio iki keturių. Reabilitacijos procesas pradėtas, jis treniruojasi, jaučiama teigiama dinamika. Anksčiau nei po mėnesio apie adaptaciją kalbėti beprasmiška“, – news.ru cituoja K.Ternovojų.

2006 metų olimpinis čempionas į ligoninę pateko sausio 10 dieną dėl pneumonijos.

Tuo metu buvo teigiama, kad čiuožėjo sveikata staiga suprastėjo po pasirodymo per ledo šou lauke esant –20 laipsnių temperatūrai.

Stabdant po kūno dalis išplitusią nekrozę R.Kostomarovui gydytojai pradėjo amputuoti galūnes – iš pradžių abi kojas, po to ir rankos pirštus.

Iš Maskvos kilęs čiuožėjas šokdamas su Tatjana Navka dailiojo čiuožimo šokių ant ledo varžybose yra iškovojęs svarbių titulų: olimpinį aukso medalį 2006 metais Turine, taip pat du pasaulio čempiono titulus, tris kartus yra tapęs Europos čempionu.

„Scanpix“ nuotr./Romanas Kostomarovas 2006 metais olimpinėse žaidynėse laimėjo auksą čiuoždamas poroje su Tatjana Navka.
„Scanpix“ nuotr./Romanas Kostomarovas 2006 metais olimpinėse žaidynėse laimėjo auksą čiuoždamas poroje su Tatjana Navka.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje vasario 24 dieną R.Kostomarovas sugalvojo viešai per savo instagramo paskyrą išreikšti paramą savo šalies diktatoriui Vladimirui Putinui.

„Geriausias prezidentas!“ – apie šimtus tūkstančių rusų ir ukrainiečių gyvybių jau nusinešusio karo vykdytoją parašė sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas