Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į dopingo skandalus įklimpęs austrų treneris veda derybas su Lietuvos biatlono federacija

Jau septynerius metus iš dopingo skandalų neišbrendantis austrų biatlono treneris Walteris Mayeris savo skandalingą karjerą gali tęsti Lietuvoje. Austrų spauda jau garsiai skelbia, kad 2006-ųjų ir 2010 metų žiemos olimpinėse žaidynėse „prisidirbęs“ ir daugelyje šalių „persona non grata“ esantis 56 metų vyras pradėjo preliminarias derybas su Lietuvos biatlono federacija, po kurių pabaigos galėtų vadovauti nacionalinei biatlono rinktinei, praneša austrų internetinis portalas sportwoche.at.
Walteris Mayeris
Walteris Mayeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Biatlonas

„Mano žvilgsnis krypsta 2014 metų Sočio olimpiada“, – teigė žiniasklaidai austras, nors Tarptautinis olimpinis komitetas diskvalifikavo W.Mayerį visam gyvenimui – jis negalės kaip treneris dalyvauti olimpiadose, tačiau tarptautinėse varžybose ši diskvalifikacija negalioja.

Nuo 2002 metų į antidopingo kontrolierių akiratį patekęs ir 2006 metais iš Austrijos biatlono rinktinės trenerio posto dėl kilusio dopingo skandalo atleistas W.Mayeris yra laikomas vienu įtakingiausiu žmogumi Europos biatlono pasaulyje.

2006-aisiais antidopingo kontrolės atstovai trenerio namuose olimpiniame kaimelyje Turine rado kraujo perpylimo įrangą, švirkštų. Tarptautinis olimpinis komitetas po trijų mėnesių tyrimo paskelbė trenerį kaltu.

2006 metais po Turino žaidynių W.Mayerį bandė apklausti italų antidopingo kontrolės atstovai, tačiau austras automobiliu bėgo iš šalies. Užtvėrus jam kelią, biatlono specialistas taranavo Italijos policijos automobilius.

Po šio įvykio vyras vietos žiniasklaidai tikino, kad nori nusižudyti.

Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas patvirtino, kad buvo kalbėta su W.Mayeriu, tačiau taškai ir galutinė sutartis dar neparengta.

„Tai tik preliminarūs pokalbiai. Jokių galutinių taškų dėl rinktinės trenerio nėra. Be austro, mes kalbamės dar su dviem biatlono specialistais. Aiškiai noriu pasakyti, kad apie metamus kaltinimus treneriui mes žinome ir nebūtume su juo susitikę, jei ne teismų sprendimai, kuriais jis pripažįstamas nekaltu. Tačiau jokių preliminarių ar jau pasirašytų sutarčių su niekuo nėra – mes pakalbėjome su juo ir dabar, turėdami informaciją apie visus kandidatus, spręsime“, – teigė A.Daugirdas.

„Noriu įrodyti keliems kvailiams, kad galiu dirbti užsienyje kada panorėsiu“, – dar praėjusią savaitę austrų žiniasklaidai lyg tarp kitko sakė biatlono specialistas.

Jau apie 5 metus teismų duris varstantis W.Mayeris laimėjo kelias bylas ir įrodė, kad yra nekaltas dopingo skandaluose. Tačiau svarbiausias teismas vyks šių metų rugpjūtį, po kurio paaiškės, ar austrui pasiseks atsiriboti nuo dopingo skandalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento